• “Artık Milletimiz Devletine Güveniyor”
Çorlu Güncel

“Artık Milletimiz Devletine Güveniyor”

  • 11 Mart 2019
  • 1085 Kez Okundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Çorlu Bakkallar Odası tarafından verilen yemeğe katıldı.

Düzenlenen yemeğe TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülayim Kuru, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş, oda başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

“GURUR, MUTLULUK DUYUYORUZ”

Gecenin açılış konuşmanı yapan Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş; “Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un meclis başkanı seçilmesi nedeniyle gurur duyduklarını ve onuruna bu programı tertip ettik. Bugün burada olmamızın çok özel bir nedeni var. Tekirdağ’ımızın yetiştirdiği Rumeli evladı, Çorlu’muzun Tekirdağ’ımızın, Trakya’mızın gururu AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızı anayasa profesörü hocamızın her kabine döneminde bakan olmasını bekliyorduk ama hocamız hep sırasını dava arkadaşlarına verdi. Şimdi hocamız Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak hemşerilerinin arasına katıldı. Sayın başkanım sizlerle gurur duyuyoruz. Rumeli evladı olarak 1923 te Musatafa Kemal Atatürk Meclis Başkanı seçilmişti, şimdi Mustafa Şentop hocamız meclis başkanı seçildi son derece mutlu ve gururluyuz” dedi

 

“YAŞADIĞIM SÜRECİN FARKINA VARAMAYABİLİYORUZ”

 

Programda yaptığı konuşmada İstanbul’un fethine atıfta bulunan ve Edirne’den gelen Fatih Sultan Mehmet’in ordusunun İstanbul’u fethettiğini kaydeden Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Tarihçiler o zamanları yazarken olağanüstü bir şey yok, durumun öneminin farkında değiller içinde oldukları için fakat 10 sene geçtikten sonra yazılan tarih kitaplarında İstanbul’un fethi bir çağın açıldığı bir çağın kapandığı tarihtir. Ama İstanbul’un fethini gerçekleştiren yeniçeri, o tarihi yazan tarihçiler, gerçekleştirdikleri bu büyük hadisenin öneminin farkında değiller içinde oldukları için. İşte hepimiz içinde bulunduğumuz için içinde bulunduğumuz günlerin ne kadar önemli olduğunu, tarihin akışının değiştiği günlerin içerisinde yaşadığımızı anlayamıyoruz ama bu akışı değiştiren kişiler, aktörler olduğumuzun farkında değiliz. Bundan 5 sene 10 sene sonra tarihçiler yazarken bugünlerde özellikle de Türkiye’de aslında bir çağın açıldığını ve bir çağın kapandığını kaydedecekler” dedi.

 

“PARAMETRELER SÜREKLİ AYNI KALMIYOR”

 

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi yönetecek bir kadroyu iktidara getirdi” diyen Meclis Başkanı Mustafa Şentop şöyle konuştu: “Birçok konuda çok yönlü politikalar üreterek ama dinamik bir süreç, şimdi bazı siyasetçiler bazı köşe yazarları diyorlar ya, daha önce böyle diyordunuz şimdi böyle diyorsunuz, arkadaşlar, bir politika üretirken elinizdeki o günkü parametrelere göre bilgiler göre, belgelere göre o politikayı üretiyorsunuz. Diyelim ki 3 ay sonra parametreler değişti siz eski politikayı mı devam ettireceksiniz, eski sözleri mi söyleyeceksiniz? Yeni dengelere göre yeni politikalar üretmek, yeni sözler söylemek zorundasınız” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ LİDERLİĞİNDE MİLLETİN DEVLETE GÜVENİNİ SAĞLADIK”

 

Devletle milletin bütünleşmesine işaret eden Mustafa Şentop, “Biz bunu basit bir şekilde şöyle ifade ediyorduk anayasamızda, aslında bu maksatla yazılmış değil bu ama bahsederken devletin ülkesi ve milleti diye bir tabir kullanılıyor. Bir devlet var, devletin ülkesi toprakları bir de milleti var. Biz bunun, bu anlayışın yanlış olduğunu devletin milleti değil milletin devleti olur. Doğru tabirin milletin devleti olduğunu ifade ediyorduk. Bu zihniyet, paradigma farklılığını da devletin milleti anlayışından milletin devleti anlayışına geçmek olarak ifade ediyorduk Milletimiz gerek bu topraklarda gerekse farklı coğrafyalarda bir çok devlet kurmuştur. Millet devamlıdır, ezelden ebede kadar ama devlet zamanın şartların göre teşkilat yapısı olarak değişiklikler gösterebilir. Onun için devletin milleti olmaz, milletin devleti olur. Şimdi bu bakımdan devlet millet bütünleşmesi önemli. Milletin devletine güvenmesi lazım. Bunu gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız oldu. Devlet, millet bütünleşmesinde iki şey önemli. Bunlardan birincisi milletin değerleri ile devletin değerlerinin çakışması lazım. İkincisi aktörler bakımından milletin içinden çıkan kişilerin devleti millet adına yönetmesi önemliydi” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ MİLLETİN İÇİNDEN ÇIKTI”

 

“Eskiye dönüp bakarsanız, bürokratik dönemlerde de hatta sonra seçimle olan dönemlerde de daha çok devletin içerisinden yetişmiş insanların siyasi aktör olarak ortaya çıktığı ve milletin oyunu alarak devleti yönettiğini fark edeceksiniz” diyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop konuşmasını sürdürdü: “Demirel böyleydi, bir bürokrat olarak siyasete girdi. Rahmetli Özal böyleydi o da aynı şekilde devlerin içinden yetişmiş bir bürokrat olarak siyasete girdi. Biraz abartılı olacak söyleyeceğim ama daha önce yönetim devletin milleti yönetmesi şeklindeydi. Fakat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletin içinden çıktı. Bir bürokrat hayatı yok. Çocukluğundan itibaren milletin içinden yetişmiş bir insan, milletin bağrından yetişmiş bir insan ve geldi, seçildi, devleti yönetmeye” dedi.

 

İmdat Şahin