• Ülkü Ocakları Yürüyüş Düzenledi
  • Ülkü Ocakları Yürüyüş Düzenledi
  • Ülkü Ocakları Yürüyüş Düzenledi
  • Ülkü Ocakları Yürüyüş Düzenledi
Çorlu Güncel

Ülkü Ocakları Yürüyüş Düzenledi

  • 14 Ocak 2019
  • 1373 Kez Okundu

Çorlu Ülkü Ocakları Başkanlığı Doğu Türkistan ile ilgili bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Çorlu Ülkü Ocakları Başkanlığı, Doğu Türkistan’da yaşananlara karşı protesto yürüyüşü düzenledi. Çorlu Belediyesi arkasında bulunan Aslan Sokak üzerinden Atatürk Meydanı’na doğru gerçekleşen yürüyüşe MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, geçmiş dönem başkanları Saral Sarıalioğlu, Barış Tırpan, Süleyman Danışmaz, STK temsilcileri, Alperen Ocakları, Büyük Birlik Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı İsmail Ceylan, Çorlu Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Karataş,  geçmiş dönem başkanları Hayrullah Zıvalıoğlu, Mustafa Eker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua programı yapıldı. Programda konuşan Çorlu Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Karataş: “Neredeyse 250 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken dünya bu durumu sessizce izlemektedir. Doğu Türkistan bugün Çin zulmü altındadır. Neredeyse 35 milyon Doğu Türkistanlı katledilmiştir. Çin, 1949 yılından bu yana zulüm ve katliam yapmaya devam etmekte. Doğu Türkistan’da Türkçe konuşmak, tarihlerini öğrenmek, istedikleri işlerde çalışmak imkansızdır. Doğu Türkistanlılar Çince konuşmaya zorlanmakta, İslam dinini yaşayanlara işkenceler yapılmaktadır. Nerede bir Türk var ise orası bizim ilgi alanımızdır. Bir zulmü durduramıyorsanız, onu duyurun. Ne Mutlu Türküm diyene.”dedi.