• Cem Vakfı Sarıkamış Şehitlerini Anacak
Çorlu Güncel

Cem Vakfı Sarıkamış Şehitlerini Anacak

  • 11 Aralık 2018
  • 1608 Kez Okundu

Çorlu Cem Vakfı Sarıkamış Şehitleri için anma programı düzenleyecek. Prof. Dr Bingür Sönmez sunumuyla başlayacak anma programının ardından birlik cemi düzenlenecek.

13 Aralık Perşembe Günü Çorlu Cem Evinde düzenlenecek olan program saat 18:30 da lokma dağıtımıyla başlayacak. Ardından Prof. Dr. Bingür Sönmez hocanın sunumu gerçekleşecek ardından da Cem Evi’nde birlik cemi yapılacak. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Çorlu Cem Vakfı Başkanı Dr. Muzaffer Birdal, Sarıkamış anma etkinliğine herkesi davet ettiklerini belirtti.

 

“TÜRKİYE’NİN YETİŞTİRDİĞİ İYİ BİR BİLİM İNSANI”

 

Prof Dr.Bingür Sönmez’in Türkiye’nin en önemli bilim insanlarından birisi olduğunu belirten Muzaffer Birdal, konuşmasını sürdürdü: “Prof. Dr Bingür Sönmez hocamız, kendisi Sarıkamışlı bir aileden geliyor. Türkiye’nin yetiştirdiği iyi hocalarımızdan birtanesi. Onun geçtiğimiz yıllardan beri Sarıkamış üzerine yaptığı çalışmalar var. Ailesinden aile büyüklerinden dinledikleri ve bu çalışmalar kapsamında bir Sarıkamış gönüllüleri grubu oluşmuş durumda. Her yıl Sarıkamış’ta gerçekleşen elim olayın bizzat yerine giderek anmaktalar. Son yıllarda da ülkenin farklı yerlerinde davetler olduğunda ellerindeki bu bilgileri belgeleri insanlarla paylaşmaktadır” dedi. Çorlu Cem Vakfı Başkanı Dr. Muzaffer Birdal, “Cem Vakfı Genel Merkezi Bingür Hocayı 2016 yılında davet etmişti. Orada da önce birlik lokması ardından Sarıkamış Şehitleri ile ilgi bilgi belge sunumu yapıldı. Arkasında da özelde Sarıkamış Şehitlerini genelde tüm şehitlerimizi anmak için bir birlik cemi yapıldı. Bu etkinliğe katılan bir büyüğümüz Çorlu’da da böyle bir anmanın yapılması için bizlere geldi ve bizlerde hocamızla irtibata geçerek anmayı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“ALEVİ SUNNİ DEMEDEN VATANIMIZ İÇİN ŞEHİT OLDUK”

 

Alevi Sunni demeden vatan için şehit olduk ifadelerini kullanan Çorlu Cem Vakfı Başkanı Muzaffer Birdal herkesi anma etkinliğine beklediklerini belirtti. Birdal, “Balkan Savaşları, Sarıkamış ta yaşanan savaşlar Osmanlı’nın aynı zamanda bizlerin yakın tarihidir. Alevi Sunni demeden bu ülkede yaşayan herkesin devleti için şehitlik mertebesine ulaştığı savaşlardır. Çanakkale Savaşı’da keza öyle bir savaştır. Vatan savunması için verilen savaşlardır. Bu anma etkinliğine sadece biz ev sahipliği yapmıyoruz bizimle birlikte Çorlu Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de bu programın hazırlanmasında ve duyrulmasın da katkı sağlıyorlar. Toplumsal havızanın yaratılmasında bu anma etkinlikleri çok önemli” dedi.

 

İmdat Şahin