• Dinamik Rinoplasti Için En Iyi Zaman Nedir?
Sağlık

Dinamik Rinoplasti Için En Iyi Zaman Nedir?

  • 28 Kasım 2018
  • 22523 Kez Okundu

Dinamik rinoplasti ile burun estetiği geçirmeyi düşünenlerin en büyük endişeleri iyi bir cerrah seçimi ile en uygun zamanlamaya karar vermektir.

Dinamik rinoplasti ile burun estetiği için en uygun zamanlama kişinin kendisini en hazır hissettiği, yakın zamanda çok önemli bir organizasyonun olmadığı, iyileşme süreci için kendisine yeterli vakit ayırabileceği zamandır.

Dinamik rinoplasti kararı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Dinamik rinoplasti ile burun estetiği, önemli ve dönüştürücü bir estetik ameliyattır. Bu nedenle, genellikle duygusal stres ya da diğer büyük yaşam değişiklikleri döneminde dinamik rinoplasti ile burun estetiği olma kararı almak pek uygun bir fikir değildir. Sakin ve dengeli bir zihin halindeyken dinamik rinoplasti ile burun estetiği olmak, sorunsuz bir iyileşme ve en iyi sonuçlara sahip olmanızı sağlamak için iyi bir yoldur. Hastalar genellikle dinamik rinoplasti ile burun estetiği sonrası iyileşmenin ağrılı olmadığını bilseler de, günlük rutin içinde geçirilen en ufak bir rahatsızlık, ilaç kullanımı ya da iltihaplanma gibi bir takım değişiklikler bile geçici fiziksel ve zihinsel strese neden olabilir. O yüzden dinamik rinoplasti ile burun estetiğine karar verirken çok iyi düşünülmelidir. Bu prosedürü, herhangi bir dış etki olmaksızın kendiniz için seçmeniz çok önemlidir; böylece pişmanlık ya da hayal kırıklığından kaçınmanız gerekir.

Burun estetiğine karar verildiği anda, iyi bir dinamik rinoplasti konsültasyonu planlayabilmek için iyi bir cerrahla görüşmek gerekir. Cerrahınız size en uygun operasyonu, burun tasarımını, ameliyat tekniğini, anestezi çeşidini ve zamanı seçer.

Bu sizin için önemli bir hazırlık zamanıdır ve muayene sırasında topladığınız bilgiler, haftalar ve aylar için zamanınızı düzenlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca, birden fazla cerrah ile görüşürseniz, programınıza en uygun ameliyat tarihini belirleme olasılığınızı artırmak için ilk görüşmeyi birkaç hafta öncesinden planlamak iyi bir fikirdir.

Dinamik rinoplasti ile burun estetiği için en uygun zaman

Birçok potansiyel burun estetiği adayı, ameliyat için en uygun zamanın ne olduğunu merak eder. Op. Dr. Güncel Öztürk, hastaların farklı estetik sorunları, şikayetleri, beklentileri üzerinden kişiye özel tedavi planı çıkararak estetik operasyonları gerçekleştirilebilir. Her mevsimde tüm yıl boyunca burun estetiği ameliyatı yapılabilir. Göz önünde bulundurulması gereken daha önemli olan şey, yoğun iş ve yaşam programınızdan bir süreliğine uzaklaşmanızdır. İşten 1 hafta ya da daha fazla zaman uzak kalınması gerektiği için, çoğu insan yaz aylarında prosedürlerini planlamaya eğilimlidir.

Dikkat edilmesi gereken bir faktör, alerjilerden ya da mevsimsel değişikliklerden mustarip olmanız halinde, dinamik rinoplasti ile burun estetiği sonrası iyileşme hızınızı etkileyebilir. Genellikle büyük bir endişe olmasa da, özellikle bahar ya da yaz polenine karşı hassassanız yılın başka bir saatini beklemek iyi bir fikir olabilir. Alanında uzman burun estetiği cerrahı seçeneklerini araştırmak, tamamen bilgilendirilmek ve en önemlisi, seçmiş olduğunuz uzmanla kendinizi rahat hissetmek, iyi planlanmış bir burun estetiğinin temel öğeleridir.

Eğer belirli bir zamanda gerçekleşecek sizin için önemli bir organizasyon ya da etkinliğe katılacaksanız, kendinize iyileşmek için yeterli süreyi tanımanız gerekir. Unutmayın ki burnunuzun şekli hemen ortaya çıksa da tam olarak şeklinin oturması için ortalama 1 ile 2 aylık bir zamana ihtiyacınız. Aynı zamanda yeni burun şeklinize alışmak için de bu zamanı geçirmeniz gerekebilir.

Eğer siz de dinamik rinoplasti ile burun estetiği olmayı düşünüyorsanız, Op. Dr. Güncel Öztürk ile ilk görüşme için kliniğimize başvurabilirsiniz. Böylece estetik cerrahi yolculuğunuzu mümkün olduğunca rahat ve stressiz hale getirme konusunda gerekli olan bilgileri edinebilirsiniz.

#dinamikrinoplasti #burunestetiği