• Dalaman Satılık Daire Fiyatları Ile Dikkat Çekiyor
  • Dalaman Satılık Daire Fiyatları Ile Dikkat Çekiyor
Ekonomi

Dalaman Satılık Daire Fiyatları Ile Dikkat Çekiyor

  • 27 Kasım 2018
  • 25114 Kez Okundu

Dalaman, Ege Bölgesi’nde yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bölgelerden biri. İşte Dalaman’da emlak durumu…

Muğla’nın Dalaman ilçesi bölgenin emlak piyasasında yıldızı parlayan yerleri arasında bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre,39 bin 89 kişilik nüfusa sahip olan Dalaman her yıl yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlıyor.Dalaman konum olarak Muğla’ya bağlı Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile Denizli ili Çameli ilçesi arasında yer alıyor. Muğla’nın en verimli ovası olan Dalaman Ovası, bölgeye doğal yönden olduğu gibi ekonomik açıdan da değer katıyor.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Dalaman’ınekonomisi turizm, nakliyecilik, tarım ve kâğıt sanayiine dayanıyor. İzmir’den Muğla ve Fethiye yönüne uzanan ana karayolu üzerinde bulunan Dalaman, Muğla şehrinin iki uluslararası havaalanından birine sahip. Tüm bu özellikler Dalaman’ı diğer şehirlerle yakınlaştıran ulaşım avantajı sunması sayesinde Ege Bölgesi’nde ev sahibi olmayı hayal edenleri harekete geçiriyor. Peki Dalaman’da nerede ev almalı? Dalaman’da satılık daire fiyatları hangi aralıkta seyrediyor?

 

Dalaman satılık daire fiyatları 128 bin 319 TL’den başlıyor

25 mahallenin bulunduğu ilçenin 2017 TÜİK verilerine göre, en kalabalık mahallesi Karaçalı, en az nüfuslu mahallesi ise Darıyeri oldu.

Özellikle yaz aylarında yazlık ev aramaların yükseldiği Dalaman, Muğla’nın turistik ilçesi olarak gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında.Peki, Dalaman’da satılık daire fiyatları son bir ayda ne kadar arttı? Dalaman satılık ev fiyatları ne kadar? İşte Dalaman gayrimenkul piyasasına dair merak edilenler…

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Dalaman satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.24 artış gösterdi. Dalaman ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.711 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi 21 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Dalaman satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 128 bin 319 TL, maksimum 213 bin 900 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 171 bin 92 TL olarak belirtiliyor.

 

Dalaman kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Dalaman kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 521 TL, en yüksek 868 TL olarak gösterilirken, ortalama kira fiyatı 694 TL olarak ölçümleniyor.

 

Dalaman’da yer alan satılık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Dalaman satılık daireler için tıklayın!