• “Yaşanabilir Bir Şehir İçin Yola Çıktım”
  • “Yaşanabilir Bir Şehir İçin Yola Çıktım”
  • “Yaşanabilir Bir Şehir İçin Yola Çıktım”
Çorlu Güncel

“Yaşanabilir Bir Şehir İçin Yola Çıktım”

  • 16 Kasım 2018
  • 1244 Kez Okundu

AK Parti Çorlu Eski İlçe Başkanlarından İsmet Albayrak, Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

SORUNLARLA DOLU KEŞMEKEŞ BİR ŞEHİR

Belediye başkanlığı için aday adaylığını doğru olduğuna inandığı değerleri yaşatabilmek adına koyduğunu belirten Albayrak, “Belediyecilik parti işi değildir, vizyon ve kişilik işidir. Bugün Eskişehir Belediyesi de Tekirdağ Belediyesi de CHP belediyesidir. Birinde altyapı sorunlarını çözmüş, raylı sisteme geçirmiş hatta şehre yapay deniz getirmiş şahane bir yönetim var, diğerinde yani Tekirdağ’da ise sürekli sıkıntı yaşanıyor, altyapısı sorunlarla dolu keşmekeş bir şehirde yaşıyoruz. Yola çıkmamızın sebebi burada yaşanabilir bir şehir oluşturmak. Herkes şikâyetçi.” dedi.

Adaylık açıklamasında yaptığı konuşmada belediye başkanlığı seçiminde Çorlulu vatandaşların adaya değil de partiye oy verdiklerini savunan Albayrak, “Biz bunun böyle olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın partiye değil çalışacak, vizyonu ve projeleri olan adaylara oy vermesini istiyoruz” dedi. Albayrak, AK Parti’de Çorlu Belediye Başkan adayı kesinleştiğinde tüm aday adaylarının bir araya gelerek projeler üzerinde çalışacağını ve Çorlu için neler yapılabileceğini hep birlikte masaya yatıracaklarını söyledi.

“RAYLI SİSTEM ŞART”

Albayrak yaptığı konuşmada, “Bana göre Çorlu’nun en büyük sorunu ulaşım. Belediye yeni otobüsler aldı. Ama bu defa da otobüs sayısının fazlalığından yine trafikte, duraklarda keşmekeş yaşanıyor. Çorlu 55 ilden daha büyük bir şehir. Buraya kesinlikle raylı sistem yapılması gerekiyor. Eğer halımız teveccüh gösterip seçerse raylı sistem ve altyapıyı yapmak istiyoruz. Yeşil alan, spor alanı, bisiklet yolları gibi alanlarla gençlerimizin ve halkımızın kullanımına sunulması gerekiyor. Yatay mimari konusunda Cumhurbaşkanımızın ısrarı var. Biz de o fikirdeyiz, yüksek binalar yerine bahçeli, rahat evlerin yapılması gerekiyor. Yeterli alanımız yok diye savunma yapılıyor, fakat Türkiye’de bunu yapacak yeterli alanımız bulunmaktadır. Biz yatay mimariyi tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da uygulayabiliriz.” dedi

3. Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü’nün faaliyete geçmesiyle Çorlu’nun önemi bir kat daha artacağını belirten Albayrak, “Çorlu göç almaya ve büyümeye devam edecek. Bir an önce altyapı, ulaşım sağlık ve eğitimin çözüme kavuşturulması gerekiyor. Çorlu’nun içme suyu 25 yıllık hattan geliyor. Bunlar kanserojen ihtiva ediyor. Bunların değiştirilmesi gerekiyor. Halkımızın bu seçimlerde AK belediyeciliği Çorlu’ya getirmeye vesile olacağına inanıyorum.” dedi.

“HALKLA BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ”

Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan AK Parti Çorlu Eski İlçe Başkanlarından İsmet Albayrak, “Biz halkımızla birlikte belediyeyi yönetmek istiyoruz. Bir nevi halk meclislerini oluşturarak, kendi yerleşim alanlarıyla ilgili sorunlarını ifade ederek yönetmek istiyorum. Birinci hedefin bu olması gerekiyor. Belediye başkanın tek başına iş yapıp hizmet sundum demesi doğru değil. Mahalle sakinleriyle görüşüp onların önceliklerini dinleyerek çalışma yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Albayrak’ın aday adaylık açıklamasına AK Parti İlçe Başkanı Yavuz Uylaş’ın yanı sıra geçtiğimiz Pazar günü aday adaylığını açıklayan eski İlçe Başkanı Kerim Atalay ve çok sayıda partili katıldı. Açıklamanın ardından Albayrak, Uylaş’a başvuru belgelerini teslim etti.

SEYFİ GENÇ