• “Son Güne Sıkıştırmayın”
Çorlu Güncel

“Son Güne Sıkıştırmayın”

  • 06 Kasım 2018
  • 970 Kez Okundu

31 Mart yerel seçimler öncesi Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Şeyh Sinan Mahalle Muhtarı Salim Sarıer seçmenleri uyardı. Sarıer, “seçmenler adres kayıtlarını mutlaka kontrol etsin” dedi.

“ADRES KAYITLARINI ŞİMDİDEN KONTROL ETSİNLER”

Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Sarıer oy kullanacakların adres kayıtlarına şimdiden bakmaları gerektiğinin altını çizdi. Sarıer, “Oy kullanabilecek vatandaşlar E-Devlet üzerinden ve muhtarlıklardan kayıtlarını kontrol etsinler. Çünkü listeler asıldığı zaman çok yoğunluk oluyor ve o zaman kayıtlar daha zor oluyor. Muhtarlıklara gelsinler kayıtlarını kontrol edelim eğer kayıtları yoksa bizler kendilerini yönlendirelim. Adres kayıtları sadece nüfus müdürlüğünde yapılıyor. Eğer kayıtları yoksa yerel seçimlerde oy kullanamazlar” dedi.

“SON GÜNE SIKIŞTIRMAYIN”

Seçime bir veya bir buçuk ay kala listelerin çıktığını belirten Salim Sarıer o zamana kadar adres kayıtlarına seçmenlerin bakmasını önerdi. Sarıer son güne kaldığı zaman yoğunluk olduğunu belirterek konuşmasını sürdürdü: “Listeler kalkana kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. Seçimlere bir ay bir buçuk ay varken listeler askıya çıkar, listeler askıdan indikten sonra bir hafta itirazlar oluyor. O itiraz süresi de geçtiği zaman bir daha kayıtlar yapılmaz ve seçmen oy kullanamaz. O yüzden zaman varken seçmenler muhtarlıklardan ve e devlet üzerinden gerekli kontrollerini yaptırsınlar” dedi.

İmdat Şahin