• Dükkânları Lağım Fareleri Bastı
  • Dükkânları Lağım Fareleri Bastı
Çorlu Güncel

Dükkânları Lağım Fareleri Bastı

  • 18 Eylül 2018
  • 1583 Kez Okundu

Kemalettin Mahallesi Yeldeğirmeni Sokaktaki esnaflar, kanalizasyonda yaşayan lağım farelerinin yolda oluşan deliklerden çıkarak dükkânlarına girdiğini söyledi.

Kemalettin Mahallesi Yeldeğirmeni sokakta faaliyet yürüten esnaflar her gün dükkânlarından fare kovaladıklarını, bir an önce bu duruma bir çare bulunmasını istedi. Yeldeğirmeni sokağında faaliyet yürüten esnaflardan Tuğrul Alpak konuyu defalarca belediyeye ilettiklerini ama hiçbir şekilde geri dönülmediğini belirtti.

“Uzun Zamandır Lağım Fareleriyle Başımız Dertte”

Esnaflardan Tuğrul Alpak uzun zamandır lağım fareleriyle başlarının dertte olduğunu, sabahları dükkâna geldiklerinde çok sayıda farenin dükkana girdiğini söyledi. Alpak, “Biz uzun zamandır bu lağım farelerinden dolayı sıkıntı içerisindeyiz. Sabah geldiğimizde dükkânın içinden lağım faresi kovalıyoruz. Kanalizasyon da yaşayan fareler yolda meydana gelen deliklerden dışarı çıkarak dükkânımıza giriyor. Defalarca kapatıyoruz ama bir yolunu bulup yine çıkıyorlar. Artık farelerden usandık, normal fare de değil büyük fareler” dedi.

“BELEDİYE BİZİ DİKKATE ALMIYOR”

Esnaf defalarca yetkililere durumu ilettiğini fakat hiçbir şeyin yapılmadığını ileri sürerek bir an önce lağım farelerine çözüm bulunmasını istedi. Esnaf Tuğrul Alpak, “Son bir aydır lağım fareleri konusunda sürekli belediyeyi arıyoruz, durumu anlatıyoruz fakat konuyla ilgili henüz gelip te bir tedbir almış değiller. Biz lağım farelerinin içinde yaşıyoruz, tek estiğimiz bu soruna bir an önce çözüm bulunmasıdır” dedi.

İmdat Şahin