• Beren'in Adı Bakımevi'nde Yaşayacak
Çorlu Güncel

Beren'in Adı Bakımevi'nde Yaşayacak

  • 09 Ağustos 2018
  • 1414 Kez Okundu

Eğitim öğretim çalışmalarına her daim destek veren Ergene Belediyesi Yeşiltepe Mahallesinde yapımı devam eden Gündüz Bakımevi’nin adını Beren Bebek Gündüz Bakım Evi koydu.

ADI YAŞAYACAK

Ergene Belediye Meclisi önceki gün Ağustos ayı 2.meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Yeşiltepe Mahallesinde çok kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak olan Gündüz Bakımevinin isminin eski personelimiz Melih Kurtuluş’un 8 Temmuz tarihinde Sarılar Mahallesi yakınlarında gerçekleşen elim tren kazasında hayatını kaybeden bebeği Beren Kurtuluş’un adı konması kararlaştırıldı. Ergene İlçesi Yeşiltepe Mahallesinde hizmet vermeye başlayacak olan Gündüz Bakımevinin adı Beren Bebek Gündüz Bakım Evi olurken Bakım Evimizde 3-6 yaş grup çocuklar eğitim alacak.

BAŞKAN’DAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

1.508 metrekare alan içerisinde 500 metrekare zemin oturumuna sahip toplamda 900 metrekare kapalı ve 750 metrekare açık alana sahip olan 100 çocuk kapasiteli bakım evinde, beş oyun odası, iki uyku odası, iki etkinlik atölyesi ile sosyal alanlar, drama atölyesi ve yemekhane bulunacak.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel toplantı sonrasında yaptığı açıklamada tren kazasının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Beren bebeğimizin ismini yaşatmak adına adının Yeşiltepe Mahallesinde yapımı kısa bir süre sonra tamamlanacak olan Gündüz Bakımevine konulmasını meclisimize sunduk, meclis üyelerimizde kabul etti ben bu konuda tüm meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Beren bebeğimizin yanı sıra Bihter kızımızın da adını Ergene’de yaşatmak istiyoruz, hedefimiz kendi mahallesinde, dedesinin yaşadığı Vakıflar mahallesinde düşünüyoruz” dedi.

ÇALIŞMALAR HERDAİM DEVAM EDECEK

Başkan Yüksel ayrıca ‘Amacımız çalışan aileler çocuklarını emanet edebilecekleri güvenli bir çatı ararlar. Kreşlerimizin varlığı ve yapım amacı da bu çalışmalarımızın bir parçasıdır. Velimeşe Belediye Başkanlığı görevimde de kreş projesini hayata geçirip Milli Eğitim Müdürlüğüne  teslimini gerçekleştirdik. Önemsediğim konuların başında geleceğimizin mimarları çocuklarımız yer almaktadır. Bu alanda sürdürdüğüm çalışmalarım her daim devam edecektir’ ifadelerine yer verdi.

CANAN ALTAY