• Sarılar Mahallesi'nin Eksikleri Tamamlanacak
Çorlu Güncel

Sarılar Mahallesi'nin Eksikleri Tamamlanacak

  • 16 Temmuz 2018
  • 1558 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Şentop, Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Sarılar Mahallesini ziyaret etti. Ziyarette, mahallenin elektrik, doğalgaz, tren istasyonunun tekrar faaliyete geçmesi ve mahalleye parke taşı döşenmesi konusunda milletvekilleri sorunların giderileceğini ve takipçisi olacaklarını belirtti.

AK Parti Milletvekillerinin ziyaretlerinde Mahalle Muhtarı Fuat Döner, “Bizler tren kazasında insani görevimizi yerine getirdik. Sarılar Mahallesi’ne Kahraman isminin verilmesini istemiyoruz, biz savaş kazanmadık sadece insanlık görevimizi yerine getirdik. Bizler sadece mahallemizde yaşanan problemlerin çözülmesini istiyoruz. Elektriklerimiz sürekli kesiliyor, doğalgazımız yok, eskiden faal mahallemizde olan tren istasyonunun tekrar yapılmasını ve mahallemizin yollarının parke taşı yapılmasını istiyoruz çünkü yağmur yağdığı zaman yollardan sel gidiyor ve çamur oluyor” dedi.

İNSANLIK GÖREVİMİZDİ

Sarılar Mahalle Muhtarı Fuat Döner tren kazasını anlattı. Döner, “O gün trenin içinde olan bir vatandaş beni tanıyormuş ve telefonum kendisinde varmış. Telefonum çaldı açtım, muhtarım tren kazası oldu ben trenin içinden çıktım ama durum çok kötü dedi. Ben hemen yerini kazazededen öğrendim. Bir arkadaşımla birlikte traktöre bindik giderken birkaç köydeki arkadaşıma da haber verdim onlarda geldi, daha sonra da camiden anons ettirdik. Traktörlerden başka hiçbir araç oraya giremedi, AKOM’un paletli araçları dahi çamurdan çıkamadı. Kaza yerinde durum gerçekten çok vahimdi, gerçekten anlatılmaz bir tablo vardı. Bizlerde insanlık görevimizi yerine getirdik ve yardım ettik” dedi.

HASTANEDEKİ VATANDAŞLAR, SARILAR MAHALLESİNE SELAMLARINI YOLLADI

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kazada üstün gayretler göstererek ilk müdahaleyi yapan Sarılar Mahallesi’ne teşekkür ediyoruz. Hastaneye yaptığımız ziyaretlerde kazada yaralanan vatandaşlar mahalle sakinlerine selam yolladılar” dedi. Şentop, “AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri olarak, arkadaşlarımızla beraber tren kazasının yaşandığı yere yakın mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. En yakın mahalleden başladık Sarılar Mahallesi’nden başladık, kazaya en yakın yer olması dolayısıyla kazaya ilk müdahalede bulunan mahallemizdir. Muhtarın telefonunun olduğu bir kazazede muhtarı arıyor, kazadan muhtarın haberi oluyor ve hemen kaza yerine intikal ediyor ve ilk yardım bu mahalle sakinlerimiz tarafından yapılıyor. Biz hem mahalle sakinlerimize göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür etmek için geldik. Böyle bir millete sahip olduğumuz için iftihar ediyoruz, o gün yağmur yağmıştı koşullar çok zordu bizde kaza yerine Ulaştırma Bakanımızla birlikte helikopterle gelmiştik. Buradaki insanlar traktörlerle o zor şartlarda yaralılara yardım etti. İlk kurtarma işlemlerini Sarılar Mahallesi sakinleri yapmışlar. Hastanede ziyarete gittiğimiz hastalar, Sarılar Mahallesi’ne selamlarını gönderdi” dedi.

MAHALLENİN EKSİKLERİ TAMAMLANACAK

AK Parti Milletvekilleri Sarılar Mahallesi’ne yapmış olduğu ziyaretle birlikte mahalledeki eksikleri mahalleliden dinledi. Sarılar Mahalle Muhtarı Fuat Döner mahallesindeki eksikleri AK Parti Milletvekillerine iletti. Mustafa Yel tek tek mahallelinin isteklerini dinledi ve hemen telefonla yetkili kişilileri arayarak mahalledeki sorunları giderdi. Elektrik kesintilerinin fazla olduğunu söyleyen muhtar Fuat Döner doğalgazın mahalleye gelmesini ve yollara parke taşı döşenmesini istedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekillerinden Mustafa Yel gerekli yerleri arayarak çalışmaların başlamasını istedi ve takipçisi olacaklarını belirtti. Mustafa Yel, “Öncelikle tren kazasında Sarılar Mahallesi’nin gösterdiği gayretlerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Sarılar Mahallesi traktörleriyle birlikte hemen kaza yerine koştular ve yaralılara yardım ettiler. Hastane de yatan yaralı vatandaşlar Sarılar Mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyor. Mahallemizde sürekli elektrik kesintileri oluyormuş, TREDAŞ yetkilileriyle görüştüm, onlar bu yılki yatırım planına Sarılar Mahallesi’ne dahil ettiler” dedi. Doğalgaz ilgili telefon görüşmesi yapan Mustafa Yel, oradan da olumlu cevap geldiğini söyledi. Sarılar Mahallesi’ne doğalgaz hattının da geleceği müjdesini verdi. Parke taşı döşenmesi konusunda da gerekli girişimlerde bulunan Yel, Sarılar Tren İstasyonunun tekrar açılması için olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Çiğdem Koncagül de mahallelinin yardımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Koncagül, “8 Temmuzda yaşadığımız tren kazası sonrası yaralıların yardımına koşan Sarılar Mahallemize teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Milletvekillerinin ziyaretinde milletvekillerine AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş ve AK Parti Ergene İlçe Başkanı Hamdi Sarıer eşlik etti.

İmdat Şahin