• Çorlu Protokolü Aşevi'nde Iftar Açtı
  • Çorlu Protokolü Aşevi'nde Iftar Açtı
  • Çorlu Protokolü Aşevi'nde Iftar Açtı
  • Çorlu Protokolü Aşevi'nde Iftar Açtı
Çorlu Güncel

Çorlu Protokolü Aşevi'nde Iftar Açtı

  • 17 Mayıs 2018
  • 1936 Kez Okundu

2018 yılının ilk iftarı Çorlu Belediyesi Aşevi’nde gerçekleştirildi. Çorlu protokolünün yoğun ilgi ve katılım gösterdiği iftara, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

PROTOKOL TAM KADRO KATILDI

Çorlu Belediyesi Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk iftar yemeğini organizasyonunu Çorlu Belediyesi Aşevi'nde gerçekleştirdi. Çorlu Belediyesi Aşevi'nde verilen ilk iftar yemeğine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı'nın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları ile iki bine yakın vatandaş katıldı.

DÖRT ÇEŞİT YEMEK VE ŞERBET İKRAM EDİLDİ

İftardan önce Eski Çorlu Belediye Başkanı Üna Baysan, kendisi döneminde yaptırılan Belediye Aşevi’ni  5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz’e gezdirerek tesis hakkında bilgi verdi.  2018 yılının ilk iftar programı İftar yemeği okunan yemek duası ve Çorlu Belediyesi'nin ikram çeşmesinden şerbet ikramı ile son buldu. İftar sonrasında açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, her kesimden vatandaşın aileleriyle birlikte katıldığı iftar yemeğinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek bu yıl da Çorlu Belediyesi Aşevi'nin yanı sıra mahallelerde kurulacağını söyledi. İftarlar mahallelere göre sayısı değişmekle birlikte 4.000 kişiye kadar kapasiteli olacak. İftar programı ilk üç gün Aşevi’nde olacak. Ardından da mahallelere dağılacak. Ramazan boyunca dönüşümlü olarak 5 farklı menü verilecek. Arzu eden hayırseverler vatandaşlar da belediyeye başvurarak iftar programlarına sponsor olabilecek.

Başkan Sarıkurt iftar programının hazırlanarak vatandaşların bilgisine sunulduğunu ifade ederken günlük iftar bilgilendirmelerinin Çorlu Belediyesi'ne ait sosyal medya hesaplarından da günlük olarak halkımızla paylaşılacağını sözlerine ekledi. Öte yandan bu akşamki iftar yemeği yine Çorlu Belediyesi Aşevi’nde gerçekleştirilecek. Düzenlenecek iftar yemeğine tüm halkımız davetlidir.

SEYFİ GENÇ