• Cemaliye Mahallesinde Alt Yapı Sorunu Var
Çorlu Güncel

Cemaliye Mahallesinde Alt Yapı Sorunu Var

  • 16 Mayıs 2018
  • 2001 Kez Okundu

Cemaliye Mahallesi Çorlu’nun en eski yerleşim yeri olmasına rağmen alt yapı sorunu yaşıyor. Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, “Alt yapı eski olduğundan dolayı her gün patlaklar meydana geliyor ve yollarda gücükler oluşuyor” dedi.

MAHALLENİN ALT YAPISI ESKİ, PATLAKLAR OLUŞUYOR

“Mahallemiz bizim gelişen bir mahalle, her geçen gün nüfusumuz artıyor. Burası Çorlu’muzun en eski mahallerinden bir tanesi, Çorlu’nun ilk kurulduğu yerleşim alanıdır” diyen Soner Uğur yeni yeni binaların yapıldığını ve nüfusun arttığını belirtti. Uğur, “Artık yeni yeni binalar yapılıyor genelde gece kondular kentsel dönüşüme girdi ve yeni binalar yapılıyor. Artık 10 dairelik 20 dairelik 30 dairelik binalar yapılıyor. Bu nedir nüfus artıyor, yerleşim yeri artıyor bizim alt yapımız çok eski her yerde hemen hemen bir göçük oluşuyor. Bir yerlerde patlak olduğundan dolayı yollarda çöküntüler oluşuyor. Patlaklar tamir ediliyor yine patlak oluşuyor. Bunun nedeni alt yapının eski olmasıdır” dedi.

YOLLARDA GÖÇÜKLER OLUŞUYOR

Mahallede alt yapı ihtiyacı olduğunu söyleyen Soner Uğur yollar altyapıda meydana gelen sızıntılardan dolayı göçtüğünü iddia etti. Uğur, “ Perşembe pazarı dediğimiz bölgenin alt tarafında Metiner 2. Sokak her gün göçüyor. Alt yapıdan sızan sular nedeniyle her gün yol çöküyor. Bizim buraya acilen alt yapılması şart. Ben bunu TESKİ müdürümüze de söyledim. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da söyledim. Yatırım kapsamına alacaklarını söylüyorlar. Ben onalar şunu sormak istiyorum. Büyük yatırım dedikleri yatırım bizim mahallemiz Şeyh Sinan dan büyük mü? Reşadiye Mahallesi’nden büyük mü? Bütün hepsi yapıldı elektrik telleri aşağı indirildi. Kanalizasyonları yapıldı. Bizim mahallemiz neden yapılmıyor” diye sordu.

“MAHALLELER ARASI AYRIM MI YAPILIYOR”

Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, Mahalleler arası yatırımlar konusunda ayrım yapıldığını iddiaa etti. Uğur, “Ben burada şunu anlıyorum partisel bir yaklaşım mı var? Sormak istiyorum partisel bir yaklaşım varsa bizde ona göre davranalım. Bizde o zaman belediyeden istemeyelim devletimize gidelim. Devletimiz yapsın o zaman. Bizim Mahallemizde yüzde 70’a yakın AK Parti yüzde 30’a yakın CHP oy alıyor, Reşadiye Mahallesi’nde yüzde 90’a yakın CHP oy alıyor. Alt yapının oraya yapılıp buraya yapılmaması insanın aklına soru işaretleri getiriyor. Genel olarak Çorlu’da yapılıyor ise neden bizim mahallelerimiz bunun dışında? Diye sordu. Soner Uğur alt yapı sorunun sürekli dile getirdiklerini fakat hiçbir adım atılmadığını iddia etti. Uğur, “Biz sorunlarımız her zaman dile getirdik. Muhtarlar Çalıştayları yapıldı o zaman denildi mahallelerinizde ne sorun varsa yazın denildi yazdık. Bizde her zaman dilekçelerimizde aynı şeyi yazdık. Büyükşehir olalı dört sene oldu dört senede alt yapının daha hiçbir başlangıcı yok. Alt yapımızın yapılmasını istiyoruz” dedi.

İmdat Şahin