• Mezun Olduğu Okulda Ayakkabı Dağıttı
  • Mezun Olduğu Okulda Ayakkabı Dağıttı
  • Mezun Olduğu Okulda Ayakkabı Dağıttı
Çorlu Güncel

Mezun Olduğu Okulda Ayakkabı Dağıttı

  • 10 Mayıs 2018
  • 2382 Kez Okundu

Çorlu Kızılay Şubesi’nin yürüttüğü minik adımlara minik destek kampanyası tüm hızıyla devam ederken, kampanya ile ilgili Çorlu Kızılay Şubesi’nin yeni adresi Gazi İlkokulu oldu.

İlkokulu Gazi İlkokulunda 1974 yılında bitiren Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, mezun olduğu ilkokula yıllar sonra Şube Başkanı olarak ayakkabı dağıttı. Dodurka yıllar sonra yaşadığı bu durum karşısında duygusal anlar yaşadı.

Gazi İlkokulu’na 290 Ayakkabı

Minik adımlara minik destek kampanyası çerçevesinde ayakkabı dağıtmaya devam ettiklerini vurgulayan Selime Dodurka, “bunun sevincini hep beraber yaşıyoruz” dedi. Dodurka, “Şu anda üçüncü okula ayakkabı veriyoruz, Gazi ilköğretim okulunda da 290 öğrenciye ayakkabı dağıttık, 1 Kasım ilkokuluna da dağıtılacak.  Bu minik adımlara minik destek projesindeki sevinci hep beraber yaşıyoruz. Çocuklarımız ne kadar mutlu oluyorlar.  Bu da kampanyamızın çok doğru ve yerinde olduğunu gösteriyor. Bana göre bu tür kampanyalara devam etmemiz gerekiyor.  Şu ana kadar Özel İdare İlköğretim Okulu’na, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na, Gazi İlköğretim Okulu’na dağıtıldı. Bir miktar ayakkabı daha elimizde kalacak onları da Çorlu’nun köy okullarına vermeyi düşünüyoruz, onunla ilgili bir çalışmamız var” dedi.  

Yine Ayakkabı Bağışında Bulunanlar Oluyor

23 Nisan tarihi itibariyle ayakkabı alımı için kampanyanın bittiğini belirten Selime Dodurka “ona rağmen insanlar gelerek yine ayakkabı bağışlıyorlar” dedi. Dodurka, “Çorlu halkı ve civardaki halk bu kampanyamıza çok büyük destek verdi ben hepsine teşekkür ediyorum. Biz bu kampanyayı aslında 23 Nisanda bitirmiştik, ayakkabı alım noktasında fakat şu anda bile ayakkabı bağışlayanlar oluyor, bizlerde yine alıyoruz verilen ayakkabıları. Çünkü bazı insanlar bu kampanyayı geç duymuş oluyor ya da ya götüreyim yerini bulur diye getirenler oluyor. Kızılay olarak biz zaten her zaman bağış alıyoruz, insanlar yine isterlerse bağış yapabilirler tabi, o zaman kendi şubemizden ayakkabı dağıtırız” dedi.

Benim İçin Bu Okul Çok Anlamlı

Gazi İlköğretim okulundan mezun olduğunu belirten Dodurka, “bu kampanya kapsamında bu okula ayakkabı dağıtmak benim içinde çok anlamlı” dedi.  Selime Dodurka, “Benim için çok anlamlı neden burası gördüğünüz gibi fakir ailelerin yaşadığı bir bölge benim zamanımda da çok farklı değildi” diyen Dodurka ilkokul öğretmeninin önemini anlattı.  “Ben bu okulda okurken 3. Sınıfta gelen öğretmenim Sevgi öğretmenimin benim üzerimde çok büyük hakkı vardır. Yetişmemde ve o günden sonraki yaşantımda benim hırslanmama sebep olmuştur. Ben o dönemde bu okulda o öğretmenim sayesinde kitap okumanın, birşeyler yapmanın önemini anladım. Ben ilkokuldayken benim sonuna kadar okumam gerektiğini kendi kendime söylediğimi hatırlıyorum. Çevremde öyle okuyan insan yoktu, ben okumanın mutlaka bana birşeyler kazandıracağını öğrendim” dedi. Okuldan mezun olurken çok ağladığını anlatan Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, “Emin olun bu okuldan mezun olurken çok ağladığımı hatırlıyorum. Arkadaşlarımı da buraya gelirken anlattım, 1974 yılında şu bayrak direğine sarılıp ağladığımı biliyorum. Okuldan ayrılmayım diye ağladığımı bilirim. Şimdi Kızılay Şube Başkanı olarak buraya gelip şimdi okuyan çocuklara ayakkabı dağıtmak benim için çok anlamlı” dedi.

İmdat Şahin