• Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü
  • Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü
  • Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü
  • Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü
  • Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü
  • Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü
  • Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü
Çorlu Güncel

Çanakkale Ruhu Coşkuyla Yürüdü

  • 20 Mart 2018
  • 1170 Kez Okundu

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü Çorlu’da coşkuyla kutlandı. CHP Çorlu ilçe Başkanlığı öncülüğünde yapılan yürüyüşe, 7’den 77’ye her kesimden katılım oldu.

Çorlu Şehitliği’nden başlayan yürüyüş Omurtak Caddesi güzergahını izleyerek Atatürk Meydanı’nda son buldu. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlarıyla yürüyen Çorlulu vatandaşlara CHP Çorlu ilçe Başkanlığı’nın ses aracı da marşlarla eşlik etti.  Yürüyüşe engelli vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Taner Dodurga,  CHP Tekirdağ İl Başkanı Zeki Ökten, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Program Atatürk Meydanı’nda konuşmaların ardından kırık buğday Çorbası ve üzüm hoşafı ikramıyla son buldu.

Bu Kaleyi Yıktırmayacağız

Atatürk Meydanı’na gelen kalabalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptı. Baysan, “Demokrasiyi sevenler, özgürlüğü savunanlar, çocukları için, mutlu bir gelecek için varını yoğunu koyan sevgili dostlar, hepinize hoş geldiniz diyorum. Bugün burada partimizin düzenlemiş olduğu bu güzel etkinliğe katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Buradan da şu anlaşılıyor, Çanakkale nasıl geçilmediyse, Çanakkale’de dedelerimiz nasıl o emperyalistlere karşı, bir mücadele ederek, tarihin en büyük zaferini kazandıysa bizler de her zaman, Çorlu’da ve Türkiye’de mücadele ederek bu kaleyi yıktırmayacağız. Çorlu’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıktırmayacağız. Çorlu’da Atatürkçüleri ezdirmeyeceğiz. Daima Çorlu’da bizler kazanacağız” dedi.

Çorlu Cumhuriyetçilerin Kalesidir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada yürüyüşteki coşkuya dikkat çekti. Albayrak, “Yüreği vatan sevgisi ile atan değerli katılımcılar böyle güzel bir günde Çanakkale zaferinin 103. Yılını kutlamanın verdiği mutluluk ve gururla sizleri selamlıyorum. Çanakkale zaferi bizim Türkiye Cumhuriyetimiz ebediyen var olacağının göstergesidir. Var olduğu sürece de zaferle mutlulukla kutlanmaya devam edecektir. Çorlu’daki bu coşku bunu ispatlamıştır. Çorlu cumhuriyetçilerin, devrimcilerin kalesidir. Bu özelliğinden dolayı Çorluluları kutluyorum” dedi. Son dönemdeki İstiklal Marşı tartışmalarına da değinen Albayrak, “ Az önce okumuş olduğumuz İstiklal Marşımızı aynı güfteyle ve aynı sözle ebediyen okumaya devam edeceğiz. Atatürk bizim daima yol göstericimiz olacaktır” dedi.

Çanakkale Emperyalizme Karşı Verilmiş En Büyük Mücadeledir

Çanakkale Zaferi’nin önemine değinen CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Bugün önemli bir gün, bugün 18 Mart 2018 yani Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü biz Çanakkale’deki şehitlerimizi anacağız, gazilerimize şükranlarımızı göndereceğiz. Ama Çanakkale Zaferi’nin ne olduğunu da belliğimiz de bilincimizde iyi bir şekilde anlayacağız. Çanakkale bu ulusun Emperyalizme karşı verdiği şanlı bir mücadeledir. Çanakkale bu ülkenin düşman tarafından işgaline dur deme mücadelesinin başladığı noktadır. Bir ulusun kaderinin değiştiği noktadır ve Çanakkale büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinin bu ulusa ilk gösterildiği noktadır” dedi. Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 103 yıl geçmesine rağmen yine saygıyla andıklarını belirten Emre Köprülü, “Çanakkale Zaferi öyle hurafelerle söylendiği gibi değildir. Çanakkale alın teriyle yok pahasına verdiği bir mücadeledir. Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 103 yıl geçse dahi saygıyla şükranla anıyoruz” dedi.

Ülke Olarak Çanakkale Ruhuna İhtiyacımız Var

Çanakkale Zaferi’ni üç sözcükle anlatan CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, “geldiler, gördüler ve döndüler” dedi. Arıcı, “Bana deseler Çanakkale’yi üç sözcükle açıkla diye şunları söylerim, geldiler, gördüler ve döndüler olur.  Çünkü dünyanın en büyük devletleriyle mücadele edildi ve beraberinde getirdikleri binlerce sömürge askeriyle. Ülkenin kalbine giden boğaz yoluna pençelerini sarkıttılar evet geldiler ama sadece gördüler, Çanakkale’yi Çanakkale yapanlar gelenler değil, onlar zaten yıllardan beri geliyorlar, bıkmadan usanmadan” diyen Yıldıray Arıcı asil ruhun onları karşılayanlarda olduğunu söyledi. Arıcı, “Bu topraklardan bizleri söküp atmak için, Çanakkale de gelenler değil karşılayanlar asil ruhtur. Öyle bir ruhtur ki çelik ve barut, imanlı çelik ruhun karşısında yenik düşmüştür. O ruh öyle bir şeydir ki ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Davaları büyüktü, dava vatan davasıydı. Gelenlerde anladılar geldikleri gibi gittiler. Bugün ülke olarak Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var. Çanakkale ruhu karanlığa yakılmış bir meşaledir” dedi.

İmdat Şahin