• Ergene Arıcılıkta Büyümeye Devam Ediyor
  • Ergene Arıcılıkta Büyümeye Devam Ediyor
  • Ergene Arıcılıkta Büyümeye Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Ergene Arıcılıkta Büyümeye Devam Ediyor

  • 18 Ocak 2018
  • 1244 Kez Okundu

Ergeneli Arıcı Hasan Basri Topsak’ın 45. Apimondia Arıcılık Kongresi'nde Dünya üçüncüsü olmasıyla adını duyuran Ergene Balı’nın üretimini arttırmak için çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Ergene’de arıcılara daha önce dağıtılan 650 kovana ek olarak 223 kovan daha dağıttı.

Toplam 873 Arı Kovanı Dağıtıldı

Ulaş Hizmet Binası Önünde düzenlenen arı kovanı dağıtım programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye başkan yardımları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve bal üreticileri katıldı.  Dağıtım töreninde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, arıcılıkta Ergene ilçesinin ses getirdiğini söyledi. Yüksel Ergene Belediyesi olarak şimdiye kadar 650 arı kovanı dağıttıklarını anımsatarak “Ergene ilçemizde bugünkü dağıtımlarla birlikte toplamda 873 tane arı kovanı dağıtılmış olacak” dedi.

Ergene Belediyesi’nin tarımsal kalkınmaya önem verdiğini belirten Yüksel,  Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından meralara gübreleme faaliyetleri yapıldığını açıkladı. Yüksel üreticilere damızlık koç dağıtımı yaptıklarını söyledi.  Ergene Belediye Başkanı Yüksel,  diğer ilçelerde de dağıtımın devam ettiğini belirterek, “Yine aynı zamanda biliyorsunuz Saray İlçemizde manda desteği yapılmıştı. O yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımıza tarımda ve çiftçilerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bizliyorsunuz arıcılıkta Ergene ilçemiz ses getirdi. Hasan Basri arkadaşımız çiçek balında Türkiye birincisi, Dünya üçüncüsü oldu. Kendisini kutluyorum. O yüzden Ergene ilçesinin adını duyurması bizim için avantaj oldu. Bu hizmetler ve bu tür faaliyetler bölgemizde, ilçemizde devam edecek. Kadir Albayrak Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu Bir Heyecan Meselesi”

Tarımla ilgili her gün ders çalıştığını söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergenen Balının Türkiye birincisi ve Dünya üçüncüsü olmasının gururunu birlikte yaşadıklarını söyledi. Albayrak konuşmasında “Bal konusunda fazla teknolojik bir bilgim yoktu. Ancak Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımız bize her gün ders çalıştırtıyor. Projeyi önümüze koyuyor ve akşam ders çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu anlam da önemli yol kat ettik. Bu bir heyecan meselesidir. Tarıma gönül vermek ve proje üretmek heyecan meselesidir” dedi.

Meralar Islah Edildi Ot Üretimi 4 Kat Arttı

Tekirdağ’ın tarımsal üretimde geldiği noktada iyi bir yerde olduğunu dile getiren Albayrak, Vakıflar, Esenler ve Paşaköy Mahallelerinde mera iyileştirmesi yapılacağının açıkladı. Albayrak, “95 bin dönüm merayı ıslah etmişiz. Eskiden 1 kilogram ot varsa artık 4 kilogram ot alıyorsunuz. Son derece mutluyum. Arıcılıkla ilgili proje sunulduğunda eğitimci olarak benim de çok sevdiğim dostum olan Profesör Doktor Muhsin Doğaroğlu`nun getirdiler. Bizim burada ki arıcılara da çok büyük desteği oldu. Yani sonuç olarak bu kovanlarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu kovanların balla dolmasını temenni ediyorum. Bunların kıymetini bilelim” dedi. Albayrak 4 bin tane daha kovan yaptırılacağının müjdesini verdi. Konuşmaların ardından üreticilere kovanları teslim edildi.

OZAN TURAN