• Uçar; “İlk İşimiz Korsanı Bitirmek”
  • Uçar; “İlk İşimiz Korsanı Bitirmek”
  • Uçar; “İlk İşimiz Korsanı Bitirmek”
Çorlu Güncel

Uçar; “İlk İşimiz Korsanı Bitirmek”

  • 05 Ocak 2018
  • 1186 Kez Okundu

20 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Çorlu Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanlığı seçimine aday olan Selçuk Uçar, başkanlığa seçildiğinde ilk işinin korsan taşımacılığı bitirmek olduğunu söyledi.

Kaybettiğimiz seçimlerden bu güne yine mücadele ettik

20 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Çorlu Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanlığı seçimlerine adaylığını açıklayan Selçuk Uçar düzenlediği basın toplantısı ile projelerini anlattı. Toplantıda göreve seçildiği ilk gün korsan taşımacılık ile mücadele etmek olduğunu kaydeden Uçar, “20 Ocak 2018 günü yapılacak olan Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına yeniden adayım. Bildiğiniz üzere daha önce de başkan adayı olmuştum. İnsanlara ya kendimizi anlatamadık ya da anlamak istemediler. Tekrar yarım bıraktığımız bu yolda yeniden aday olma kararı aldık. Ben ve ekip arkadaşlarım yaklaşık 1 aydır sahada çalışıyoruz. Kaybettiğimiz seçimlerden bu güne yine mücadele ettik ve çalışmalarımızı tamamladık. İlk önce odamızın en üst katında yarım kalan bir inşaat var ve bu rezilliği sonlandırmamız gerekiyor. Mevcut başkanımız yüklü miktarda paralar alıp burayı yapmak istemiş ama yapamamıştı. Biz göreve geldiğimiz ilk andan itibaren burayı tamamlayacağız. Biliyorsunuz bir düğün salonumuz var ve bunu da şoför esnaf arkadaşlarımıza sadece maliyetine tahsis edeceğiz” dedi.

Verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz

Uçar açıklamalarının devamında en büyük projelerinden birini de hukuk bürosu kazandırmak olduğunu belirtirken “Üyelerimizden de avukatlık dosya masrafları dışında herhangi bir ücret alınmayacak. Biz şoför olduğumuzdan dolayı kaza olaylarında bizlere yardımcı olacaklar. Bunun yanı sıra iki tane trafik müşaviri yani muameleci arkadaşlar kazandıracağız. Passat marka aracı almayacağız, onun yerine trafik müşaviri ve avukat arkadaşlarımızı bünyemize alacağız. 98 model bir çekicimiz var ve o sadece otomobil çeker. Biz buraya büyük bir çekici alacağız ve bunu seçildiğim takdirde de ben kendim bizzat bağışlayacağım. Ayrıca bize ambulans da gerekiyor ve tam teşkilatlı bir ambulans kazandırmanın sözünü veriyorum.  Bin 800’e yakın üye ve 1 milyon TL’ye yakın bir geliri var ve bizler de bunu düzgün bir şekilde kullanacağız. Faaliyet belgesi 26 TL, biz 5 TL’ye düşüreceğiz. Plakaların 50 TL olan fiyatını da 31 TL’ye düşüreceğiz. Burası bir ticarethane değil. Biz elimizden ne geliyorsa sizler için yapacağız. Tekirdağ’da T, M, S ve J plakalı taşımacılık var. Biz bunlara kamyoncular için K harfini de eklettireceğiz. Korsan taşımacılık aldı başını gitti. Şu anda büyük sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız var. Sizler bizi göreve layık gördüğünüzde ilk işimiz korsan taşımacılığı bitireceğiz. Sabahları inanılmaz derece bir korsan taşımacılık yaşanıyor. Bütün taksi durakları yenilecek. Göreve geldiğimizde verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

18 yılda yapmadıklarını 1-2 sene içerisinde yapacağız

Mevcut Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş`ın 18 yılda yapamadıklarını 1-2 sene içerisinde yapma sözü veren Selçuk Uçar ayrıca; “Sizler 4 yıl bizlere süre verirseniz bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Tekirdağ Ulaşım Daire Başkanlığın irtibat bürosunu inşallah Çorlu’ya kazandıracağız. 40 km gidiş, 40 km de dönüş toplam 80 km gidip gelmenin önüne geçeceğiz. İnşallah desteklerinizi bekliyorum ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.