• Bitmeyen Yol, Çileye Dönüştü
  • Bitmeyen Yol, Çileye Dönüştü
Çorlu Güncel

Bitmeyen Yol, Çileye Dönüştü

  • 04 Ocak 2018
  • 1589 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına dört ay önce başlanan Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi yolu çileye dönüştü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi’nde devam eden yol çalışması, yağmurların başlamasıyla birlikte vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı daha da arttı. Ergene’deki vatandaşlar yollardan dolayı yetkililere tepki göstererek; “Bu yol çalışması ihaleye verilmiş. Yalnız belediye yetkilileri de hiç denetlediğini görmüyoruz. En azından gelip denetlenmesi gerekiyor. İşin hızlandırılması gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bunların hiç biri yapılmıyor. Yol yapım çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Çektiğimiz şu rezilliğe bakın. Yazıklar olsun” diyerek yetkililere sitem ettiler.

“Yol Yapımı Çalışmaları Dört Ay Önce Başladı”

Ergeneli vatandaşlar: “Bu yol çalışması yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Sağlık Mahallesi girişi köprünün oradan başlayıp, Sağlık Mahallesi’nin çıkışına kadar sürüyor. Bu yol çalışması 4 aydır sürüyor. Gerçekten çalışılmış olsa şimdiye kadar biterdi. Yağmurların başlamasıyla birlikte bu durum vatandaş için iyice çileye dönüştü. Görüyorsunuz halimizi. Yol yapımında kullanılan araçlar öylece yatıyor. Öğle tatili değil, hafta sonu değil, bir şey değil. Çalışmalar çok yavaş yürütülüyor. Bazen birileri gelip çalışır gibi yapıp gidiyorlar. Şimdi biraz önce belediyeye ait bir greyder geldi. Belediyenin greyderi yolları kürüdü o kadar. Hem ihaleye veriyor, hem de vatandaştan gelen tepkileri azaltmak için öylesine yolu temizliyor. Kabul edilebilir bir durum değil” dediler.

“Çilemiz Devam Edecek Gibi”

Dört ayda hiçbir şey yapılmadığını vurgulayan vatandaşlar: “Dört aydır yol yapımıyla ilgili bir adım bile atılmadı. Kış girdi, yağmurlar başladı. Artık bahara kadar hiçbir şey yapılmaz. Havalar güzel giderken çalışmaları yavaş yapan zihniyet, havalar yağmurluyken hiç çalışmazlar. Asfalt olmaz derler onu derler bunu derler. Çalışmamaya bahane bulurlar sizin anlayacağınız. Baharda çalışmaya başlansa sanırım öbür kışa kadar yol yapımı biter sanıyoruz. Anlaşılan şu ki vatandaş için 3 kilometrelik yol yapımı çile olmaya devam edecek” dediler.

“Yolun Karşısına Geçerken Resmen Bale Yapıyoruz”

Yolun karşısına geçerken büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar: “Yol yapım çalışmalarından dolayı büyük sıkıntı içindeyiz. Özellikle karşıdan karşıya geçerken balerinlere döndük. Hoplayarak geçiyoruz. Yol köstebek yuvası gibi. Yol adına hiçbir şey kalmadı. Her yer çamur ve su içinde. Bakın karşıda okul var çocuklarımız gelip giderken büyük zahmet çekiyor. Üzerleri hep çamur oluyor.  Yazık vatandaşı bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok” dediler.

Araç Sahipleri: “Tamirciler Kazanıyor”

Çok işlek bir cadde olan Edirne Caddesinden geçen araç sahipleri: “Biz buradan güçlükle geçiyoruz. Yolların haline bakar mısınız, büyük çukurlar var. Araçlarımız bu çukurlara giriyor çıkıyor. Bu yolu kullanmaya devam edersek. Araçları sanayiye çekmek zorunda kalacağız bizlere büyük bir zarar olacak. Belediyeden bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

Esnafın Dört Aydır İşleri Düştü

Cadde üzerinde bulunan esnafta durumdan rahatsız olduğunu söyleyerek; “Yol yapımı başladığından bu yana işlerimiz çok düştü. Dükkânlarımızın önü harabeye döndü. Vatandaşlar dükkânlara girmekte zorlanıyor. Kimse cadde üzerinde durmuyor. Bu durumda bizim işlerimizin düşmesine neden oluyor. Bir an önce bitsin bizlerde işlerimize bakalım” diyerek tepkilerini dile getirdiler.