• Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
  • Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı
Çorlu Güncel

Gösteri Ve Kongre Merkezi'nin Temeli Atıldı

  • 18 Kasım 2017
  • 1408 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihalesi tamamlanan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin temeli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle atıldı. Kılıçdaroğlu yaptığı açılış konuşmasında, “Biz bunları yapıyoruz, hizmet üretiyoruz. Onların engellemelerine rağmen yapıyoruz. Daha güzel şeyler yapacağız” dedi.

Trakya bölgesinin en büyük kültür ve kongre merkezi olan ve Çorlu Belediyesi tarafından projelendirilen Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin temelini atmaktan sanata da böyle bir yatırım yapmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Baysan konuşmasının devamında; “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz her çalışmada önceliği insanımıza verdik. Halka dokunan pozitif katkılar sunan projeler yaptık. Açılışını yaptığımız her tesis halkımızın refahını arttırıp bizlere de proje üretmede motivasyon yaratmıştır” şeklinde konuştu. 

Sanata ve Sanatçıya Büyük Değer

Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi hakkında da bilgiler veren Baysan; “Sizlerle beraber yaklaşık 22 bin metrekare alan üzerinde 6900 metrekare taban alanına sahip yaklaşık 20 milyon lira bedelle yapılacak Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin temelini atmaktan sanata da böyle bir yatırım yapmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Biliyorsunuz ki sanat bilgi edinmenin bir yoludur. Dolayısıyla da bilimin öncüsüdür.  Akla ve duygulara hitap eden sanat, boş zamanlarda hoşça vakit geçirme eylemi değil, düşünme ve duyumsama eylemidir. Bizler de  bu düşüncelerden yola çıkarak sanata ve sanatçılara değer verdiğimizi gösterecek bu büyük projeye imzamızı atıyoruz. Çorlu halkını sanatla buluşturacak görkemli projemiz Trakya Gösteri ve  Kongre  Merkezi, tiyatro ödül töreni, konferans gibi sanatsal ve kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. Trakya’nın en büyük ve en modern tesisi olacaktır” dedi.

“Metal Yorgunluğumuz Yok!”

“Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz her çalışmada önceliği insanımıza verdik” diyen Çorlu Belediye Başkanı Baysan, halka dokunan pozitif katkılar sunan projeler yaptıklarını söyledi. Baysan; “Açılışını yaptığımız her tesis halkımızın refahını arttırıp bizlere de proje üretmede motivasyon yapmıştır. Burası 465 kilometrekarelik  253 bin resmi nüfusu olan,  gayrı resmi nüfusu ise 300 bini de geçen bir ilçedir. Fakat spor bakanlığının yıllardır yaptığı tek bir tesis yoktur. Göreve geldiğimizden itibaren yüzlerce yatırıma ve hizmete imza attık. Tümünü belediyenin imkanlarıyla yaptık. Hiçbir kamu kurumuna tek bir kuruş borcumuz yok. Ben 1989’dan beri belediye başkanlığı yapıyorum. Fakat ne ben de ne de diğer ilçe belediyelerimizde metal yorgunluğu yoktur. Çünkü biz Atatürk’ün yolunda yürüyoruz. Atatürk’ün izinde yürüyenlerde metal yorgunluğu yoktur. İlk günkü gibi aynı heyecan, aynı şevkle yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Birlikte yaşamak bizim görevimiz”

Temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarına iki şey söylediğini hatırlatarak; “ İki konuda duyarlı olacaksınız. Bir seçildiğimiz andan itibaren size oy versin vermesin bütün vatandaşları kucaklayacaksınız, hiçbir ayrım yapmayacaksınız. İki yaptığınız her harcamanın hesabını belde halkına vereceksiniz” dedi. Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin “ben siyasetçiyim seçildim, kimseye hesap vermem” deme hakkının olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Herkesin mevkisi ve makamı ne olursa olsun, siyasetçi halka hesap vermek zorundadır. Halkına hesap veren siyasetçi, düzgün siyasetçidir namuslu siyasetçidir, onurlu siyasetçidir ve ülkesinin geleceğini düşünen siyasetçidir. Belediye başkanlarımız bu bağlamda güzel hizmetler veriyorlar.  Bundan sonra da gezeceğiz yeni tesisleri  ya temel atma ya da açılış törenlerine katılacağım. Burada bir kültür merkezinin temelini atacağız, doğrudur. Özellikle gençler demişse o kültür merkezinde bir araya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar, tartışacaklar insanlar düşüncelerini özgürle özgürce dile getirecekler. Birbirimizden etkileneceğiz. Belki dünyayı belki çevremizi, belki Türkiye yeniden onu konuşacağız, tartışacağız. Bunları yapmak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.

2019’da iki seçenek olacak

Çorlu Belediyesi tarafından projelendirilen Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’ni önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu; “Bakın bizim belediyelerimizin güzel tesisler yapıyorlar, kültür merkezleri yapıyorlar, spor tesisleri, yeşil alanlar yapıyorlar. İnsanlarımız gitsin nefes alsın diye yapıyorlar. Biz bunları yapıyoruz, hizmet yapıyoruz. Onların engellemelerine rağmen yapıyoruz. Daha güzel şeyler yapacağız. 2019, Türkiye için bir çıkış noktası durumda. Sevgili Çorlulular, unutmayın 2019'da 2 seçenek olacak. Ya, tek adam rejimi için oy kullanacağız veya çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye için demokratik parlamenter sistem için oy kullanacağız. Hepimizin görevi oturup düşünmektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu;  “Hepimizin görevi daha iyi bir Türkiye inşa etmektir. Farklı kimliklerimiz, farklı inançlarımız, farklı yaşam tarzlarımız olabilir ama hepimiz al bayrağın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz.  Bunu gerçekleştireceğiz, ana hedefimiz budur. Birlikte huzur içinde yaşam. Bunu sağlamak için yerelden başladık. Merkeze kadar gideceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. OZAN TURAN


Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nde Neler Olacak

Hatip Mahallesi'nde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binası yanında bulunan 21.435m² arsa üzerinde 6.900 m² toplam inşaat alanına sahip olacak TGKM; kongre, gösteri, tiyatro, konser, ödül törenleri, konferans gibi sanatsal ve kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek. Trakya’nın en büyük ve en modern sanat kompleksinde 780 kişilik ana salon, 200 kişilik Black Box Theatre, 800 m² fuaye ve kafe alanı, ikisi multane tercüme ekibi odası, projeksiyon ve görsel efekt odası, 11 adet sanatçı kulisi ve çoklu kulislerin yanı sıra 12’si engelli olmak üzere 233 araçlık otopark alanı yer alacak.