Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi
Çorlu Belediyesi'nin iş birliğiyle Pastavilla Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Paylaşmak Güzeldir” adlı çocuk oyunu, Çardaklı Çeşme Sahnesi'nde küçük tiyatroseverlerle buluştu.
Çocuklar interaktif ve eğitici oyunla unutulmaz anlar yaşadı. Oyun boyunca hem doyasıya eğlenen izleyiciler, aynı zamanda paylaşmanın önemini ve hayattaki değerini eğlenceli bir dille öğrenme fırsatı buldu. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kahkahalar ve alkışlar sahnede yankılandı.
Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak Çorlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada çocukların sanatsal ve kişisel gelişimine katkıda bulunan oyunun sahnelenmesinde emeği geçen Pastavilla Tiyatrosu oyuncularına ve oyunu büyük bir dikkatle izleyen çocuklara teşekkür edildi. Yapılan açıklamada bu tür etkinliklerin, çocukların sosyal becerilerini geliştirmesine ve toplumsal değerleri içselleştirmesine önemli katkı sağladığına da vurgu yapıldı.
Kaymakam Erten, Hızlı Başladı
Çorlu Kaymakamlığı görevine atanan Niyazi Erten eğitim konusundaki çalışmalarına hızlı başladı.
İnşaatı devam eden 18 okulu ziyaret eden Kaymakam Erten yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Erten aynı zamanda müdürler toplantısına katılarak 2024-2025 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesini ve yeni dönemin planlanması konularını da müdürlerle görüştü. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte inşaatı devam eden 18 okulun tamamını ziyaret eden Kaymakam Erten, okul inşaatlarıyla ilgili bilgiler aldı.
KAYMAKAM ERTEN 18 OKUL İNŞAATINI GEZDİ
Çorlu Kaymakamlığı görevine geçtiğiniz hafta atanan Niyazi Erten çalışmalarına hızlı başladı. Eğitim alanında yapılan çalışmaları yerinde incelemek isteyen Kaymakam Erten inşaat alanlarını gezdi. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan Çorlu’da yapımı devam eden 18 okulun inşaat alanını gezdi, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
KAYMAKAM ERTEN BAŞKANLIĞINDAN MÜDÜRLER TOPLANTISI YAPILDI
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen müdürler toplantısına katıldı. Toplantıya Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan şube müdürleri Çorlu’daki resmi okul müdürleri, özel okul müdürleri resmi kurum müdürleri katıldı. Toplantıda geçmiş dönemlerde yaşanan sorunlar ve gelecek dönem planlaması konuşuldu.
ÇORLU’DA EĞİTİM KONUSU ÖNEMLİ
Yaklaşık 57 bin öğrencinin yaşadığı Çorlu’da ikili eğitim önümüzdeki yıllarda düşmesi bekleniyor. Okulların yıkılmasıyla birlikte ikili eğitim oranı artmıştı. Daha sonra özellikle 2024 yılında okul inşaatları hızla başladı ve şuanda devam ediyor. Veliler okullarda yaşanan sorunların biran önce bitmesini istiyor. Her yıl öğrenci sayısı artan Çorlu’da eğitim konusu önemi her geçen gün artıyor.
İMDAT ŞAHİN
Emniyet Whatsapp İhbar Hattı Oluşturdu
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ihbar hattı oluşturarak vatandaşlardan olumsuz durumları şikâyet etmesi istendi.
İhbar hattı numaralarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşlardan olumsuz durumları ihbar etmesini istedi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ihbar hattı açıklamasında, “Tekirdağ’da artık huzur bozan, rahatsızlık veren küçük ayrıntılarda bile daha bir gayretle yanınızda olacağız. Şehrimizin huzurunu zirvede tutmak tutabilmek için yeni bir iletişim hatalımız var. 7/24 emrinizde, gürültü, metruk alanlar, uyuşturucu, huzur bozucu uygunsuzluklar başta olmak üzere şikayet ve bildirimleriniz için sizlerden yazılı resimli haber bekliyoruz” notu düşüldü.
İMDAT ŞAHİN