• Çorlu`da Gaziler Günü Kutlandı
  • Çorlu`da Gaziler Günü Kutlandı
  • Çorlu`da Gaziler Günü Kutlandı
  • Çorlu`da Gaziler Günü Kutlandı
Çorlu Güncel

Çorlu`da Gaziler Günü Kutlandı

  • 20 Eylül 2017
  • 1639 Kez Okundu

19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile Çorlu Atatürk Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Gaziler günü törenine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç`ın yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 5. Kolordu Komutan vekili Topçu Albay İbrahim Camcı, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay, Çorlu Belediye Başkan yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve askeri erkân katıldı.

19 Eylül gazilerin şeref günüdür

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı Gaziler Günü dolayısı ile gerçekleştirdiği konuşmasında; “19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olması ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi.

Bağımsızlığımıza göz dikilmesine izin verilmeyecektir

Kayacı konuşmasının devamında “Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de, sınırlarımızın içinde ve dışında, dış destekli terör örgütlerinin tehdidi altındadır. Terör örgütlerinin hedefleri; ülkede karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek, dolayısıyla, emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bu güne kadar sergilenen her türlü hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerin vatansever ve kahraman askerleri ile kahraman polis, güvenlik korucusu ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” ifadelerine yer verdi.

Gazilerimize gösterilen ilgi ve ahde-vefa yetersiz

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı, Kore Savaşında ve Kıbrıs`ta 59 bin gazinin olduğunu belirtirken; “Bu gün hayatta olanların sayısı ise 29.000 civarında olup, Kıbrıs gazileri 65-70, Kore gazileri 85-90 yaşlarındadır. Üzülerek şunu ifade etmek isterim ki, bu gazilerimize gösterilen ilgi ve ahde-vefa istenilen düzeyde olmayıp, yetersizdir. Gazilere daha fazla sahip çıkılmasını diliyor ve yıllardır dile getirdiğimiz; gazilerimizin onurlarına yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri ve hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşturulmaları konusunda sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, En Büyük Gazi M. Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz” şeklinde konuştu.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise konuşmasında; “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi ve Gazi" unvanının verilişinin 96. yıl dönümünde vatanımızın bölünmez bütünlüğü, devletimizin bekası ve milletimizin birliği uğrunda, üstün bir cesaret sergileyerek canlarını ortaya koyan, şehitliğe niyet eden ve gazilik rütbesine yükselen kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Bu topraklarda milyonlarca şehidin, gazinin adı bulunuyor

Kaymakam Kılıç ayrıca; "Şehitlik makamı ve gazilik nişanı, Türk Milleti tarafından en yüce rütbelerden sayılmıştır. Analar, evlatlarını cepheye uğurlarken, "Haydi yavrum haydi git, ya gazi ol ya şehit" dualarıyla göndermişlerdir. Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde bu anlayış en önde gelen değerlerimiz arasında olmakla bize 1071'de Anadolu topraklarını verdiği gibi Çanakkale'de, İstiklal Harbinde ülkemizin ve milletimizin ilelebet var olacağını dünyaya açıkça ilan etmiştir. Bu coğrafyanın ruhunda, bu ülkenin her taşında, her toprağında, adları sanları bilinmeyen milyonlarca şehidin, gazinin adı bulunuyor. Peygamber ocağı ordumuzun kahraman mensupları, tarihi boyunca vatanı, bayrağı, devleti ve istikbali uğruna canını feda ederek hain emellerin karşısına dikilmekte zerre kadar tereddüt etmemiştir.