Tarlalarda Hummalı Çalışma Sürüyor

Trakya çiftçisinin tarlalardaki hummalı çalışmaları devam ediyor. Buğday ekimlerinin sonuna gelen çiftçiler ayçiçeği içinde şimdiden tarlalarda hazırlıklara başladı.

Avrupayakası Gazetesi 1.455 okunma
Paylaş:
Reklam
REKLAM ALANI300 × 300 px

Nisan Ayı’nda ekilecek olan ayçiçeği için şimdiden toprağı havalandıran çitçilerin tarlaları sürmeye başladı. Buğday ekiminin sonuna gelen çiftçiler ektikleri buğdayların ilaçlarını atmaya başladı. Günden güne zam gelen gübre fiyatlarıyla ilgili dert yanan çiftçiler gübre fiyatlarının ton olarak 14 bin liralara yükseldiğini belirtti. 
Gazetemize konuşan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, çiftçilerin tarlalarda çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti. Konuşmasını sürdüren Ertan, “Çiftçiler tarlalarda çalışmaya devam ediyor. Şu anda çiftçilerimiz ayçiçeği ekimi öncesi toprağı havalandırmak için tarlasını sürüyor. Kimi çiftçilerimizde buğdaya ilaç atıyor. Maalesef gübre fiyatları 14 bin lira oldu tonu. Gübre fiyatları çok yükseldi. Bir ton gübre 14 bin lira civarında” dedi. 
İMDAAT ŞAHİN  
 

Bu Haberi PaylaşınGelişmelerden herkesin haberdar olmasını sağlayın

Habere Ait Fotoğraflar

2 Fotoğraf
Tarlalarda Hummalı Çalışma Sürüyor - 1Tarlalarda Hummalı Çalışma Sürüyor - 2