Etrafı Çevrilen Tarihi Bina Öylece Kaldı

Cemaliye Mahallesi Şehit Arif Çekiççioğlu Sokak üzerinde bulunan tarihi binanın restorasyonu için 2022 yılının Ekim Ayı’nda etrafı çevrilmişti, o tarihten bu yana binayla ilgili bir çalışma yapılmadı.

Avrupayakası Gazetesi 1.107 okunma
Paylaş:
Reklam
REKLAM ALANI300 × 300 px

Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları başlanan binanın kamulaştırılmasında sona gelinmişti. Çorlu Belediyesi tarihi binayla ilgili restorasyon planlarını hazırladı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sundu. Bir yıldır hiçbir çalışmanın başlamadığı tarihi bina geçtiğimiz aylarda madde bağımlıları tarafından yakılmıştı. Binanın bir kısmı zarar görürken, bina öylece kaldı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında etrafı çevrilen bina bir yıldır hiçbir şey yapılmadan bekliyor. 
BALKAN KÜLTÜR EVİ OLMASI PLANLANIYORDU
Tarihi Çorlu Evi’nin hemen yanında yer alan tarihi bina Geç Osmanlı Mimari özellikleri taşıyor. Tuğla üzerine cumbalı ahşap yapıdan oluşan tarihi bina restore edilmeyi bekliyor. Geç Osmanlı Dönemi klasik yapı sitili olan binanın alt tarafı tuğla ile örülü üst tarafı ise cumbalı ahşap yapıdan oluşuyor. Cemaliye Mahallesi’nde yer alan tarihi binanın Balkan Kültür Evi olarak hizmet vermesi planlanıyordu fakat çalışmalar bir türlü başlamaması tepki çekiyor. 
RESTORASYON ÇALIŞMALARI BİR TÜRLÜ BAŞLAMADI 
Geçtiğimiz yılın Ekim Ayı’nda etrafı kapatılan Balkan Kültür Evi için çalışmalar hala başlamadı. İşlemlerin hızlanmasını isteyen Çorlulu vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu: “Tarihi Çorlu Evi’nin yanında ki bu binanın etrafı aylar önce çevrildi ama çalışmalar bir türlü başlamadı. Sorumluğu olan kurumların biran önce harekete geçerek restorasyon çalışmalarının başlamasını bekliyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN 
 

Bu Haberi PaylaşınGelişmelerden herkesin haberdar olmasını sağlayın

Habere Ait Fotoğraflar

1 Fotoğraf
Etrafı Çevrilen Tarihi Bina Öylece Kaldı - 1