Ticaret Ve Kültür Sanat Projesi Türk Dünyasını Çorlu'da Buluşturuyor
Çorlu Güncel

Ticaret Ve Kültür Sanat Projesi Türk Dünyasını Çorlu'da Buluşturuyor

  • 18 Ekim 2024

Ticaret ve Kültür Sanat Projesi, Türk Dünyası’nı Çorlu’da bir araya getiriyor. Projeyi hazırlayan Hasan Kaya, yaptığı açıklamada, “Küresel sistemin değişim süreci içerisinde gelişen Türk dünyası, yeni bir eşiğe gelmiş bulunmaktadır. Türkiye, tarihsel geçmişiyle Türk dünyasına kucak açarak, toplumsal birleştiricilik rolünü üstlenmektedir. Ancak bu toplumsal bütünleşme, alt bileşenlere yeterince yansımamaktadır.” dedi.

 

 

Kaya, Çorlu’nun, coğrafi ve beşeri yapısıyla il olmayı en çok hak eden ilçelerden biri olduğunu belirterek, “Sivil toplum kuruluşları ve Türk dünyasındaki liderlerle birlikte, Çorlu Ticaret Odası, Çorlu Belediyesi, Çorlu Müzik Derneği ve Asel Sanat Akademisi Müzik Derneği, ekonomik, sanatsal ve kültürel bir hareketlilik sağlamak için önemli bir projeye imza atıyoruz.” şeklinde konuştu.

Projenin açılış etkinliği, 19 Ekim 2024 Cumartesi (bugün) saat 11.00’de Çorlu Ticaret Odası Enis Sülün Konferans ve Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın yanı sıra, Azerbaycan, KKTC ve Türkiye’den ticaret oda başkanları ve iş insanları katılacak. Açılışta “Türk Dünyası İş Forumu” düzenlenecek. Forumun ardından, Sibel Tatar’ın himayesinde “Türk Dünyasında Kadınların Sanatsal Başarı Hikayeleri” konulu bir panel gerçekleştirilecek. Panelde Azerbaycan’dan sanatçılar Azerin ve Nargiz Aliyeva, KKTC’den Bahar Gökhan, Türkiye’den ise Aylin Şengün Taşçı ve Gülden Kaya konuşmacı olarak yer alacak. Panel, Kültür Bakanlığı Sanatçısı Nalan Höke Turan’ın moderatörlüğünde yapılacak.

Günün ilerleyen saatlerinde, saat 19.00’da “Gönlümüzdeki Şarkılar” isimli konser düzenlenecek. Konserde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Bahar Esintileri Sanat Derneği Korosu, Azerbaycan’ı Qarabağ Ansambl Orkestrası ve Türkiye’yi ise Çorlu Müzik Derneği ve Asel Sanat Merkezi Müzik Derneği temsil edecek. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Ayrıca etkinlikler, Azerbaycan ve KKTC televizyonlarından canlı yayınlanacak. Hasan Kaya, projeye destek veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Çorlu Kaymakamı Murat Eren’e teşekkür etti.