Çorlu Tso Ve Trepaş'tan Üyelere Büyük Destek
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), üyelerinin üretim ve işletme maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Üye indirim protokolleri kapsamında, Çorlu TSO ile Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (TREPAŞ) arasında üyelerin lehine avantaj sağlayacak önemli bir indirim protokolü imzalandı.
Çorlu TSO hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, TREPAŞ Satış Müdürü Zeynep Erkan, Satış Şefi Hüseyin Baloğulları ve Satış Uzmanı Fatih Çalışkan katıldı.
12 AY BOYUNCA SABİT KATSAYI AVANTAJI
İmzalanan protokolün detayları hakkında açıklamalarda bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, iş birliğinin oda üyelerine ciddi bir rekabet avantajı sağlayacağını belirtti. Başkan Volkan açıklamasında; "Çorlu TSO ve TREPAŞ arasındaki karşılıklı iş birliğini teşvik etmek ve serbest tüketicilere indirimli elektrik satışı bünyesindeki hizmetlerde üyelerimizin lehine avantaj sağlamak amacı ile bu protokolü düzenledik. TREPAŞ, EPDK’nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) 2026 yılı için yayımlamış olduğu ve yıllık tüketimi 15.000 kWh üzerinde olan Ticarethane ve Sanayi aboneleri için Yüksek Tüketimli Son Kaynak Tedarik Tarifesi (YT SKTT) kapsamında, kapsama dahil olacak odamız üyelerine indirim sağlayacaktır. Bu doğrultuda belirlenecek olan KBK (Katsayı) oranını 12 ay boyunca uygulamayı taahhüt etmektedir" dedi.
TİCARETHANE VE SANAYİ ABONELERİNİ KAPSIYOR
Protokolün hangi üyeleri kapsadığına da açıklık getiren İzzet Volkan, "Üyelerimiz ile kurulacak ikili anlaşma; tarifesi Alçak Gerilim (AG) / Orta Gerilim (OG) Ticarethane ve Sanayi olup, belirtilen limitlerin üzerinde kalan tüm üyelerimizi kapsayacaktır. Zorlu ekonomik şartlarda üyelerimizin yükünü hafifletecek bu protokolün tüm iş dünyamıza ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim" diyerek sözlerini noktaladı.
Yapılan bu anlaşma ile Çorlu’daki ticarethane ve sanayi kuruluşu statüsündeki oda üyeleri, enerji maliyetlerinde 1 yıl boyunca avantajlı fiyatlardan yararlanabilecek.
GÖKHAN DUMAN
Bu Havuz Çorlu'ya Yakışmıyor!
Omurtak Caddesi Uğur Mumcu Parkının üst kısmında bulunan havuzun pislik içinde olması vatandaşın tepkisini çekiyor.
Eski Kaymakamlık binasının önünde bulunan parkın içindeki havuzun pislik içinde olması sebebiyle duruma tepki gösteren vatandaşlar “Bu havuz Çorlu’ya yakışmıyor” diyerek havuza bakım yapılmasını istedi. Havuzun içinde çöplerin bulunması ve suyunun kirli olması sebebiyle kötü kokuların da yükseldiği havuzun biran önce temizlenmesi ve bakımının yapılması bekleniyor. Uzun süredir atıl durumda kalan parkın içinin temizlenmesi ve parka da bakım yapılmasını isteyen vatandaşlar gazetemize konuştu: “Omurtak Caddesi üzerinde Balmumu Müzesi’nin hemen karşısında yer alan park çok atıl durumda, havuzu ise pislik içinde bu durum kabul edilemez park ve havuza bakım yapılmasını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
İsmet Paşa Bulvarı Nihayet Yapılıyor
Çoban Çeşme Mahallesi İsmet Paşa Bulvarı’nın devamı olan yolun bozuk olması tepki çekiyordu. Kışın çamurun yazın tozun eksik olmadığı İsmet Paşa Bulvarı’nda nihayet çalışmalar başladı.
Uzun yıllar yapılmayı bekleyen İsmet Paşa Bulvarı’nda nihayet çalışmalar başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yıllar sonra harekete geçerek yolda asfalt çalışmalarına başladı. İş makinalarının bulunduğu yol trafiğe kapatıldı. İsmet Paşa Bulvarı’ndan Tekirdağ Yolu’na devam eden kısımda yolun bozuk olması nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşıyordu. Yoldaki rögar kapaklarının yüksek olması da tehlikeyi artırıyordu.
KÖSTEBEK YUVASINA DÖNEN YOLDA KIŞIN ÇAMUR YAZIN TOZ EKSİK OLMUYORDU
Uzun süredir yapılmayı bekleyen yol köstebek çukurlarıyla doluydu. Kışın çamurun yazın da tozun eksik olmadığı yolda sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyordu. Yolun durumuyla ilgili konuşan vatandaşlar” Çoban Çeşme Mahallesi İsmet Paşa Bulvarı’nın devamı olan yol çok bozuktu. Yolda ilerlemek mümkün değildi, her yer çukur içinde, kışın çamur yazın toz eksik olmuyordu. Nihayet çalışmalar başladı” diye konuştu
İSMET PAŞA BULVARINI GAZETEMİZ SÜREKLİ GÜNDEME GETİRDİ
Avrupa Yakası Gazetesi olarak bozuk olan İsmet Paşa Bulvarı’ndaki yolu sürekli gündeme taşıyarak vatandaşların taleplerini kamuoyuna taşıdık. Haberlerimiz sonrası nihayet yolda çalışmalar başladı. Çalışmaların kısa süre sonra bitmesi ve yoldaki olumsuzlukların giderilmesi bekleniyor.
TRAFİĞE KAPALI YOLDA, BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ÇALIŞIYOR
İsmet Paşa Bulvarı’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamına İsmet Paşa Bulvarı trafiğe kapatıldı. Yolda bulunan asfalt bir taraftan iş makineleri yardımıyla kazınırken, diğer taraftan ekipler yolda düzleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların kısa süre sonra tamamlanarak tekrar trafiğe açılması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN