• “Üretenlerin Kaderi Kaybetmek Olmamalı”
  • “Üretenlerin Kaderi Kaybetmek Olmamalı”
Çorlu Güncel

“Üretenlerin Kaderi Kaybetmek Olmamalı”

  • 10 Haziran 2024
  • 469 Kez Okundu

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, enflasyonun Mayıs ayında yüzde 75’i aştığını, buna rağmen buğday alım fiyatının yaklaşık yüzde 19 arttığını, açıklanan bu komik fiyatlarla bir kez daha üreticinin kaybettiğini belirtti.

“Açıklanan fiyat, ne üretim maliyetleri ile ne de enflasyon ile bağdaşıyor” diyen Aytuğ Aslan, “Açıklanan fiyat, ne üretim maliyetleri ne de yüzde 75,45’i bulan enflasyon rakamları ile bağdaşıyor. Buğday fiyatları, acilen revize edilmelidir. Enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda TMO'nun bu fiyatları vermesi, gelecek yıl çiftçimize buğday ve arpa üretmeyin demektir” dedi.

“ÇİFTÇİMİZ İFLASIN EŞİĞİNDE, TARLASINI EKEMEZ HALDEDİR”

Açıklanan taban fiyatına tepki gösteren Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Geçen sene tonu 8 bin 250 lira olan buğday fiyatı, bu sene tonu 9 bin 250 lira oldu. En aşağı tonu 13 bin lira olmalı ki, çiftçiye de bir şey kalsın. Çiftçi bu sene de zararda. Çiftçi iflasın eşiğinde, tarlasını ekemez hâle geldi. Çiftçiyi devletin desteklemesi lazım, mahsulü yurt dışından getirmemesi lazım. Böyle devam ederse çiftçilik biter. Bu millet de buğdayı üretemez" dedi.