• Teski̇'ni̇n Alt Yapi Çalişmalari Sürüyor
  • Teski̇'ni̇n Alt Yapi Çalişmalari Sürüyor
  • Teski̇'ni̇n Alt Yapi Çalişmalari Sürüyor
Çorlu Güncel

Teski̇'ni̇n Alt Yapi Çalişmalari Sürüyor

  • 19 Nisan 2024
  • 253 Kez Okundu

Önerler Mahallesi’nden Zafer Mahallesi’ne kadar uzanan yaklaşık 6 kilometrelik kolektör ve atık su hattı çalışmaları devam ediyor.

Mart Ayında başlayan çalışmalar yaklaşık bir buçuk aydır devam ederken, TESKİ ekipleri Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde kazı çalışmaları başlatmıştı. Kazı çalışmalarının devam ettiği kolektör ve atık su hat çalışmaları kepçe yardımıyla kazılan bölgeye büyük künkler yerleştiriliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yapılan atık su ve Kolektör hattı için kazı çalışmaları sürüyor. Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde başlayan atık su kollektör hattı Önerler Mahallesi’ndeki hatla birleştirilecek.

ZAFER MAHALLESİNDEN BAŞLAYAN HAT ÖNERLER MAHALLESİYLE BİRLEŞTİRİLECEK 

Önerler Mahallesi’nde yeni yerleşim yerlerinin ortaya çıkmasıyla alt yapı çalışmalarına da hız verildi. Atıksu ve Kolektör hattı Önerler Mahallesi ile Zafer Mahallesini kapsayacak. Kazı çalışmalarının devam ettiği çalışmalar kapsamında büyük künkler kazılan bölgelere yerleştiriliyor. Atık su kolektör hattıyla birlikte artık kanalizasyonların dışarı akması engellenmiş olacak. 

BÖLGEYE KOLLEKTÖR HATTIYLA BİRLİKTE İÇME SUYU VE YAĞMUR SUYU HATLARI DA YAPILIYOR 

TESKİ atık su kolektör hattıyla birlikte bölgeye içme suyu hattı, yağmur suyu hattı ve atık su hattı da yapıyor. TESKİ yetkililerinden gazetemize yapılan bilgilendirmede, TESKİ 11 bin 150 metre içme suyu hattı, 4 bin 852 metre yağmur suyu hattı, 14 bin 129 metre atık su hattı ve 5 bin 729 metre atık su kolektör hattı yapıyor denildi. 

İMDAT ŞAHİN