Tokatlı Stk'lardan Kaymakam Kızıltoprak'a Ziyaret
Marmaraereğlisi Kaymakamı olarak atanan Fatih Kızıltoprak’a ziyaretler sürüyor. Tokatlı STK’lar, meclis üyeleri, dernek başkanları yöneticileri bir araya gelerek Kızıltoprak’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sonrası STK’lardan yapılan açıklamada: Tekirdağ’ımızın önde gelen Tokatlı Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Marmaraereğlisi Kaymakamımız Sayın Fatih Kızıltoprak’ı makamında ziyaret ettik. Gerçekleştirdiğimiz ziyarete; ilimizde faaliyet gösteren Tokatlı derneklerimizin kıymetli başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz katılım sağladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette; hemşehrilerimizin birlik ve beraberliği, ilçemizde ve ilimizde yürütülebilecek çalışmalar, sivil toplum kuruluşlarının imkânları üzerine verimli istişarelerde bulunduk. Misafirperverliği, yakın ilgisi ve nazik ev sahipliği için Marmaraereğlisi Kaymakamımız Sayın Fatih Kızıltoprak’a teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, Tokat'lı Sivil Toplumlar olarak, Tekirdağ’ımız ve hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte güçlüyüz, birlikte Tekirdağ’ız” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Ankilozan Spondilitli Hastaya Başarılı Omurga Ameliyatı
Düşme sonucu boyun omurlarında iki ayrı kırık oluşan 41 yaşındaki Kemal Baltacıoğlu, ankilozan spondilit hastalığı nedeniyle komplike hale gelen sürecin ardından Optimed Çerkezköy Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Yapılan MR ve BT incelemelerinde kırıkların ilerlediğinin belirlenmesi üzerine ameliyat kararı alındı. Operasyon, Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tansu Gürsoy tarafından gerçekleştirildi. İleri düzey omurga cerrahisi kapsamında hastanın boyun ve sırt omurlarına vida ve rod sistemleri yerleştirilerek omurga stabilize edildi. Kırığın bulunduğu C7 boyun omuru da ön taraftan çıkarılarak gerekli rekonstrüksiyon yapıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından kısa sürede ayağa kaldırılan Baltacıoğlu, ameliyatın 3. gününde taburcu edildi. Op. Dr. Gürsoy, ankilozan spondilitli hastalarda omurga kırıklarının ciddi risk taşıdığını belirterek, bu tür vakaların deneyimli ekipler tarafından değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
HABER MERKEZİ
Meclis Koltukları Boş Kaldı
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısında meclis üyelerinin oturduğu koltuklar boş kaldı.
AK Parti, MHP, CHP ve Bağımsız meclis üyeleri meclis toplantısına katılmazken sadece 28 Yeni Parti Meclis üyeleri toplantıya katıldı. Toplam 64 meclis üyesi bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde meclis çoğunluğu toplanamadığı için toplantı başka bir tarihe ertelendi. Edinilen bilgilere göre meclis komisyonları seçimlerinde CHP’den istifa edip Yeni Parti’ye katılan meclis üyelerinin komisyona seçilmesiyle ilgili gündem maddesine karşı çıkılması üzerine ortak tavır alındı. AK Parti, MHP, CHP ve Bağımsız meclis üyeleri toplantıya katılmadı.
TOPLANTIYA AK PARTİ, MHP, CHP BAĞIMSIZ MECLİS ÜYELERİ KATILMADI, SADECE YENİ PARTİ MECLİS ÜYELERİ KATILDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısına Belediye Başkanı Candan Yüceer’de dahil 28 meclis üyesi katıldı. Başkan Yüceer ile birlikte 64 kişi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde 33 kişilik yeterli çoğunluk sağlanamadı.
MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK
AK Parti, MHP, CHP ve Bağımsız meclis üyelerinin meclis toplantısına katılmamasıyla birlikte Eylül Ayı Meclis toplantısı yapılamadı. Meclis Cuma Günü tekrar toplanması planlanıyor. Meclis bu kez çoğunluk aranmaksızın toplanarak gündem maddelerini görüşmesi bekleniyor.
BAŞKAN YÜCEER SERT KONUŞTU, “BURADA SİYASİ BİR SORUMSUZLUK TABLOSUYLA DA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer yaptığı konuşmada: “Tekirdağ’ın çözüm bekleyen tam 131 konusunu meselesini görüşmek karar almak vatandaşlarımızın beklentilerine cevap vermek üzere bir aradayız. Bugün meclisimizi topladık, fakat ne yazık ki bugün sizlerin de gördüğü gibi burada siyasi bir sorumsuzluk tablosuyla da karşı karşıyayız. AK Parti MHP CHP gruplarından bağımsız üyelerden meclis üyeleri Tekirdağ’ın sorunlarının görüşüleceği bu toplantıya katılmadılar. Buradan açıkça ifade etmek gerekir, meclis üyeliği sadece seçim döneminde bizlere verilen bir sıfat değil, seçildikten sonra Tekirdağ’ın sorunlarını Tekirdağlı hemşerilerimize karşı üstlendiğimiz bir görev çok önemli bir görev. Meclis üyeliği dediğimiz şey halkın verdiği oyu taşımak korumak o sorumluluğun gereğini yerine getirmek bu neyle olacak, toplantılarımıza katılarak olacak, görüş bildirerek, eleştirerek öneri sunarak karar alarak bu meclis çalışıyor. Tekirdağ’ın sorunları çözüm buluyor. Beğenmiyorlarsa eleştirilebiliriz, eleştiriden kimse muaf değil, her zaman ifade ederiz, çok da faydalanıyoruz, yeter ki eleştiri geliştirme niyetinde olsun, yeter ki çözüm odaklı olsun. Yanlış bulunuyorsa, eksik görülüyorsa önerilerde bulunabilir. Ama meclisten kaçarak şu gördüğünüz gibi şu sandalyeleri boş bırakarak Tekirdağ’ın sorunlarını çözemezsiniz, burda görüyorsunuz Tekirdağ halkının iradesinin temsil edilmesi gereken yerler. Bugün Tekirdağ’ın çok sorunları var, Tekirdağ sorunsuz güllük gülistanlık bir il değil, net göç hızı en çok olan iller arasında olan gerek sanayisiyle, tarımıyla gerek çevre sorunlarıyla kamu yatırımlarıyla ciddi anlamda su alt yapı sorunlarıyla ulaşım trafik sorunlarıyla tarımın üreticilerimizin gençlerin esnafın sanayicinin sorunlarıyla ilçelerimizin bekleyen sorunlarıyla çevre ve kentleşme sorunlarıyla valla Tekirdağ’ın sorunları tatil yapmıyor. Tekirdağ’ın sorunları için çokça çalışmamız çokça konuşmamız çokça mesai harcamamız gerekiyor. Bazılar yoklar neden yoklar, meclis Tekirdağlıların sorunlarının konuşulacağı yer değil mi? Siyaset yapmanın değil, görev yapmanın yeri, bizler bu makamın sorumluluğunu siyaset üstü olduğunu bu konuşmaların bu çalışmaları yapmak zorundayız. Elbette burada olmayan arkadaşlar bu durumun hesabını kamuoyuna vereceklerdir. Ama ben büyükşehir belediye başkanı meclis başkanı olarak burada açık bir çağrı yapma arzusundayım. Tekirdağ’ın sorunları siyasi hesaplara kurban edilemez. Bugün Yeni Parti grubuna teşekkür ediyorum, tam kadro olarak buradalar, görevlerinin başındalar. Bize verilen emanetlerin sorumluluğunda olmanın sorumluluğuyla bugün geldiler, bundan sonra da devam edecekler. Bizim anlayışımızda siyaset makam koltuk işi değil, hizmet etme işi buraya gelirken bizler gerçekten meclis içerisine girerken parti rozetleri bir kenara bırakılıyor. Ben bütün meclis üyelerimizi Tekirdağ’ın sorunlarına ortak olmaya meclis toplantılarına katılmaya davet ediyorum” dedi.
CHP NEDEN KATILMADIĞINI AÇIKLADI
CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden ortak açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada: “9 Eylül Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümüdür. Bugün bizim için yalnızca bir tarih değil, asırlık bir siyasi mücadelenin ve Cumhuriyet değerlerinin simgesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarıyla seçilen bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın partisinden istifa ederek başka bir siyasi oluşuma geçmesini ve partimizi bu önemli günde yalnız bırakmasını siyasi ve vicdani açıdan doğru bulmuyoruz. Bu anlayışla Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak Candan Yüceer’in başkanlığındaki ilk büyükşehir belediye meclisi toplantısına katılmama yönünde ortak karar aldık. Biz makamların değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve onun asırlık değerlerinin yanındayız” dedi.
İMDAT ŞAHİN