• Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
  • Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı
Çorlu Güncel

Çorlu Gazeteciler Derneği “2. Gazeteciler Kupası” Başladı

  • 19 Ekim 2014
  • 986 Kez Okundu

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl 2.`si düzenlenen Gazeteciler Kupası`nda ilk gün maçları oynandı. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu`nda oynanan maçların ilkinde Çorlu Gençlerbirliğispor Kapaklı Sitespor`u, ikinci maçta ise Çorluspor 1947, Çorlu Kültür Sultanköyspor takımını aynı skorlarla 1 – 0 yenerek finalist takımlar oldular.

Çorlu Gazeteciler Derneği organizasyonuyla Çorlu Belediyesi`nin ev sahipliğinde Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu`nda Tekirdağ Süper Amatör Küme takımlarından Çorlu Gençlerbirliğispor, Çorluspor 1947, Çorlu Kültür Sultanköyspor ve Kapaklı Sitespor takımının katılımıyla gerçekleştirilen 2.

Gazeteciler Kupası`nda ilk gün maçları oynandı.

 

“Kamuoyunun dikkatini bölgemizin spor kulüplerine çevirmek istiyoruz”

 

Turnuva açılışında konuşan Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre: “Geçtiğimiz yıl Gazeteciler Kupası`nın ilkini düzenlemiştik. Bu yıl 2.`si gerçekleştiriyoruz ve artık her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bunu yaparken de hem dernek olarak sosyal sorumluluk projelerimizden birini yerine getirmeyi ve diğer derneklere örnek teşkil etmeyi amaçlıyoruz. Ancak asıl amacımız Tekirdağ Süper Amatör Küme maçları başlamadan önce bu turnuvayı düzenleyerek kamuoyunun dikkatine bölgemizin spor kulüplerine çevirmek, futbol başta olmak üzere spora olan ilgiyi arttırmak tüm bunları yaparken de bölgemizde yer alan amatör spor kulüplerinin yönetici, idareci ve sporcuların kaynaşarak sporun dostluk, barış kardeşlik olduğunu anımsatmak” dedi.

 

“Katkılarından dolayı Çorlu Belediyesi`ne ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`a teşekkür ediyoruz”

 

Silistre: “Bu nedenle turnuvaya katılım gösteren tüm takımlara, takımlarımızın yöneticilerine ve sponsorluk desteği sağlayarak Çorlu Gazeteciler Derneği organizasyonu ile gerçekleştirilen 2. Gazeteciler Kupası`nın gerçekleştirilmesine katkı veren sponsorlarımıza ve gerek spora yaptığı yatırımları gerekse Gazeteciler Kupası`na katkılarından dolayı Çorlu Belediyesi`ne ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“Çorlu Gazeteciler Derneği`ni ve yöneticilerini kutluyorum”

 

Açılış töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise: “Çorlu Belediyesi imkanlarını kullanarak spora pek çok yatırım yaptık. Bu yatırımlardan bir tanesi de Gazeteciler Kupası maçlarının oynanacağı Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu. Bu turnuvanın tertiplenmesinde emeği geçen Çorlu Gazeteciler Derneği`ni ve yöneticilerini kutluyorum. Bu turnuvanın kazananı olmayacak herkes kazanacak kaybedeni ise bu turnuvaya katılmayan takımlar olacak” dedi.

 

“Mutlaka ama mutlaka bir sporun içerisinde yer alın”

 

Başkan Baysan Çorlu`da spor alanında yaptıkları yatırımlara bir yenisini daha ekleyeceklerini ve Çorlu spor kamuoyuna bir de müjdesi olduğunu bu müjdeyi de ilerleyen günlerde açıklayacağını söyledi.

Baysan ayrıca gençlerin de her yaştan insanın da spor yapması gerektiğini belirterek: “Eğer hangi spora yatkınsanız hangisini yapabiliyorsanız mutlaka yapın. Bu futbol olur, basketbol olur, yürüyüş olur, bisiklet olur hatta satranç bile olur ancak mutlaka ama mutlaka bir sporun içerisinde yer alın” diye konuştu.

 

“Çorlu Belediyesi Çorlu`da spor için yatım yapıyor”

 

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından 2. Gazeteciler Kupası açılışına katılan ve bir konuşma gerçekleştirerek gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın yolunun spordan geçtiğini kaydeden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de: “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kahvehane köşelerinden madde bağımlılığından spor ile uzak tutabiliriz. Çorlu`da hükümetin spor alanında yatırım yaptığını söylemek mümkün görünmüyor. Buna karşın Çorlu Belediyesi Çorlu`da spor için yatım yapıyor” dedi.

 

Belen Çorluspor`un hak ettiği yere gelmesi için Çorlu Belediyesi`nin de gereken desteği vermesini istediğini de sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından Çorlu Gazeteciler Derneği 2. Gazeteciler Kupası`nın açılış maçı Çorlu Gençlerbirliğispor ile Kapaklı Sitespor takımları arasında oynandı. Maçın başlama vuruşunu Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen birlikte gerçekleştirdi.

 

Çorlu Gençlerbirliğispor 1 – 0 Kapaklı Sitespor

 

Çorlu Gazteciler Derneği tarafından düzenlenen Gazeteciler Kupası`nın açılış maçı yapılan kura çekimi gereği Çorlu Gençlerbirliğispor ile Kapaklı Sitespor takımları arasında oynanan maçla başladı.

İlk yarısı golsüz sona eren maçın son bölümünde ataklarını sıklaştıran ve kazanılan serbest vuruş sonrası duran toptan gelen golle Kapaklı Sitespor karşısında 1 – 0 öne geçen Çorlu Gençlerbirliğispor ilk maçın kazananı olarak adını finale yazdıran ilk takım oldu. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Gazeteciler Kupası`nın şampiyonu olan Çorlu Gençlerbirliğispor bu yıl da finale adını yazdıran takımlardan biri oldu.

 

Çorlu Kültür Sultanköyspor 0 – 1 Çorluspor 1947

 

2. Gazeteciler Kupası`nda günün ikinci maçında ise Çorlu Kültürspor ile Sultanköyspor`un birleştirilmesi ile oluşturulan Çorlu Kültür Sultanköyspor ile Çorlu Sanayispor ve Çroluspor`un birleştirilmesi ile oluşturulan Çorluspor 1947 takımları karşı karşıya geldi.

Maçın ilk yarısında Çorluspor 1947 ile Çorlu Kültür Sultanköyspor takımlarının karşılıklı olarak bulduğu gollerin ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayılmaması sonucu ilk yarı golsüz tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında rakip kalede etkinliğini arttıran Çörluspor 1947 takımı karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna sonradan dahil olan Ozan Can`ın golüyle sahadan 1 – 0 galip ayrılarak adını Gazeteciler Kupası finaline yazdıran ikinci takım oldu.

 

Finaller 19 Ekim Pazar Günü

 

Oynanan maçların ardından 19 Ekim Pazar günü saat 15:00’da 3. ve 4.’lük mücadelesi için Çorlu KültürSultanköy ile Sitespor karşı karşıya gelecek. Final maçında ise saat 17:00’da 1.’lik ve 2.’lik mücadelesi için Çorlu Gençlerbirliğispor ile Çorluspor 1947 karşılaşacak. Maç sonunda turnuvaya katılan takımlara kupa töreni gerçekleştirilecek.