• Ulaşıma Yüzde 25 Zam Yapıldı
  • Ulaşıma Yüzde 25 Zam Yapıldı
Çorlu Güncel

Ulaşıma Yüzde 25 Zam Yapıldı

  • 02 Kasım 2023
  • 1809 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından Tekirdağ’daki ulaşım araçlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Şehir içi ulaşıma indi bindi 15 lira olurken, Öğrenci ücreti ise 10 lira yapıldı. 12 lira olan tam ücret fiyatı 15 lira yapılırken 8 lira 50 kuruş olan öğrenci bilet fiyatları ise 10 lira yapıldı. Şehir içi ulaşım dışında ilçeler arası ulaşım ücretlerine de zam yapıldı. En son temmuz ayında yapılan zamların üzerinden 5 ay geçmeden yeni zamlar gelmesi tepkiyle karşılandı. Çorlu Süleymanpaşa arası otobüs ücretleri 52 lira olurken, indirimli ücretler ise 35 lira oldu. 

VATANDAŞ ZAMLARA TEPKİ GÖSTERİYOR 

Yapılan zamlara tepki gösteren vatandaşlar gazetemize konuştu: “Büyükşehir Belediyesi ulaşıma daha yeni zam yapmıştı, aradan 4-5 ay geçmeden yeniden zam geldi. Artık otobüse bile binemez hale geleceğiz. Yazık çok yazık, hayat her geçen gün pahalı olmaya başladı. Bu zamların altından nasıl kalkacağız. Aldığımız maaşlara bu kadar zamlar gelmiyor” dedi. 

4 KİŞİLİK BİR AİLENİN ULAŞIM MALİYETİ ÇOK YÜKSEK 

4 kişilik bir ailenin otobüsle okula veya işe gittiği Tekirdağ’da günlük 100 liranın üzerinde ulaşıma bütçe ayırmak zorunda. Aylık 3 bin liralık ödeme yapacak olan aileler duruma tepkili. Karı koca ve 2 tane okula giden çocuğu olan bir ailenin günlük 100 liranın üzerinde ulaşıma para ayırması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar bu ücretlerin çok yüksek olduğunu vurguladı. Askeri ücretli bir kişinin bu ücretleri zor karşılayabileceğini belirten vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

İMDAT ŞAHİN