• Kurumlar Depreme Karşı Farkındalık Oluşturdu
  • Kurumlar Depreme Karşı Farkındalık Oluşturdu
  • Kurumlar Depreme Karşı Farkındalık Oluşturdu
  • Kurumlar Depreme Karşı Farkındalık Oluşturdu
  • Kurumlar Depreme Karşı Farkındalık Oluşturdu
  • Kurumlar Depreme Karşı Farkındalık Oluşturdu
Çorlu Güncel

Kurumlar Depreme Karşı Farkındalık Oluşturdu

  • 17 Ağustos 2022
  • 692 Kez Okundu

17 Ağustos 1999 yılında Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin 23’üncü yıl dönümünde 4 kurum bir araya gelerek farkındalık oluşturmak için çalışma yaptı.


Çorlu’da Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen AFAD, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve Kızılay depreme karşı farkındalık oluşturmak için çalışma yaptı. AFAD ve Çorlu Belediyesi vatandaşları bilgilendirirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi deprem simülasyon tırını Çorlu’ya getirdi. Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi de vatandaşlara ikramlarda bulundu. 
AMACIMIZ HALKIMIZI DEPREM GERÇEĞİYLE İLGİLİ BİLİNÇLENDİRMEK
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek, “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23’üncü yılını anma etkinlikleri çerçevesinde program düzenliyoruz. Amacımız halkımızı deprem gerçeğiyle ilgili bilinçlendirmek. Yaşanmış olan acıların tekrar yaşanmaması için alınabilecek tedbirler konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu çerçevede Çorlu Belediyesi bünyesinde etkinlik hazırladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizle görüştük, deprem daire başkanlığı tarafından deprem simülasyon tırı gönderildi. Deprem anını vatandaşlarımız canlı olarak yaşayabiliyorlar. AFAD il müdürlüğümüz tarafından stant kuruldu, bu stantta bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. Aynı şekilde Çorlu Belediyesi olarak depreme hazırlık el kitabı dağıtıyoruz. Aynı zamanda Kızılay Çorlu şubesi ikram çadırını açtılar, kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuyor. Kan her zaman gerekli, dolayısıyla kan bağışı içinde çadırı kuruldu. Bütün bu etkinlikleri farkındalık yaratmak için yapıyoruz” dedi. 
DEPREM BÖLGESİNDEYİZ DEPREME HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR
Kızılay Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz da gazetemize konuştu: “23 yıl önce meydana gelen korkunç depremden sonra vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için AFAD Çorlu Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay olarak etkinlik düzenledik. Biz burada gelen vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuyoruz hem de kan bağışına teşvik için yönlendiriyoruz. Deprem bölgesindeyiz depreme hazır olmamız gerekiyor. Her evde bir deprem çantası olması şart, deprem anında neler yapmamız konusunda bilgilenmemiz gerekiyor. Deprem bilincinin vatandaşlarımızda oluşması gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN