• Saadet Partisi Seçim Startını Verdi
  • Saadet Partisi Seçim Startını Verdi
  • Saadet Partisi Seçim Startını Verdi
Çorlu Güncel

Saadet Partisi Seçim Startını Verdi

  • 15 Ağustos 2022
  • 728 Kez Okundu

Saadet Partisi, Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’nın ilkini başkent Ankara’da coşkulu bir programla gerçekleştirdi.



Saadet Partisi, Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’nın ilkini başkent Ankara’da coşkulu bir programla gerçekleştirdi. Genel Başkan Karamollaoğlu başkanlığında gün boyu süren programda, yapılan sunumlar ve konuşmalarla Saadet Partisi Çorlu ve Tekirdağ il ilçe teşkilatları da katıldı. 
‘BÜTÜN İNSANLARIN SAADETİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’ 
Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerini benimsemiş ve hem Türkiye’de hem de dünyada barışı tesis etmeye çalışan bir teşkilat olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bütün insanlık için sadece kendimiz için değil, bu konuyu, bütün teşkilatımızın özümsemesi gerekiyor. Herkesin barış ve huzur içerisinde olması kâmil manada inanç ve düşünce hürriyeti ile sağlanır. Peki, bu nasıl sağlanır? Adaletle. Biz bütün insanların saadeti için çalışırken, kâmil manada inanç ve düşünce hürriyeti ile sağlanacağına, bunun da adalet ile sağlanacağına inanıyoruz. Maddi ihtiyaçları da kâmil manada sağlamak mecburiyetindeyiz” dedi. 
KARAMOLLAOĞLU TEŞKİLATLARINA TEŞEKKÜR ETTİ 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuşmasına seçime doğru önemli bir adım atıldığının altını çizerek başladı. Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık 2 bin kişinin Ankara’ya geldiğini söyleyen Karamollaoğlu, heyecanlarından ve çalışmalarından dolayı teşkilat mensuplarına teşekkür etti. “Barış içinde yaşayacağız. Bu da güvenliğin tesisi ile mümkün olur” diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Güvenlik adaletin tesisi ile sağlanır. Maddeten kalkınma, manevi kalkınma kadar önem arz eder. Biz bütün dünyada barışın huzurun, adaletin tesisi için çalışırsak ve bunu da gerçekleştirirsek bu bize şeref ve haysiyet sağlar. Biz buna da şahsiyetli bir dış politika ile buna kavuşacağımıza inanıyoruz. Biz şahsiyetli bir dış politika derken,  sömürüyü kendi hakkı gibi gören, kendilerini en üstün gören yapılara karşı adalete dayalı dünyayı kurarak çalışmaktır.“ 
“ADİL BİR DÜZEN KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 
Saadet Partisi’nin logosunda bulunan 5 yıldızın prensiplerini anlattığını hatırlatan Karamollaoğlu, “Hiçbir siyasi partide bu prensipleri bulamazsınız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Adam yanlışı yapıyor, yalanı söylüyor bunun da erdem olduğunu söyleyebiliyor.  Biz bu bozuk düzenin değişmesi için çalışan bir siyasi partiyiz. Bizim söylediğimiz kapsamda bunu bulmak o kadar kolayda değil. Biz sadece kendi ülkemizde karşımıza çıkan çevreleri görüyoruz. Biz nasıl ki sadece kendimiz için adil düzen kurmak için değil tüm dünya için adil bir düzen kurmak için çalışıyoruz” diye konuştu. 
ERBAKAN HOCA MUAZZAM BİR ÖNDERDİ 
Erbakan Hoca’nın muazzam bir önder olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, “Darmadağın olmuş olan İslam âlemini toplamak için gayret etti. Problemlerimiz belli biz bu problemlerin üzerinden kendi inanç ve düşüncelerimiz üzerinden oluşturduğumuz projelerle geleceğiz. Buna da Milli Görüş diyoruz. Her iktidarı döneminde Erbakan hakikaten destan yazdı. 74’te Ecevit ile hükümet kurdu. Özellikle sağcı geçinen kesim içi kırmızı dışı yeşil dediler. O dönemde Ecevit bir şey söyledi. ‘Biz bu insanlarla bir araya gelinmez, hükümet kurulmaz diyorduk ama öyle değilmiş’ dedi. O dönem yapılanları düşününce ne kadar önemli bir koalisyon kurulduğunu anlamış oluruz" dedi