• İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
  • İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi
Çorlu Güncel

İbrahim Özçelik Yeniden Başkan Seçildi

  • 08 Ağustos 2022
  • 1108 Kez Okundu

Belediye-İş Sendikası Trakya Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile seçime gitti. Yapılan seçimlerde mevcut başkan İbrahim Özçelik yeniden şube başkanı olarak seçildi.

Belediye-İş Sendikası Trakya Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Çorlu’da bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne temsilciliklerinden gelen delegelerin katılım sağladığı genel kurul divan başkanlığını Belediye İş Sendikası Genel Mali Sekreter Bayram Özkan yaptı. Genel Kurulun tüm işçilere hayırlı olması dileklerinde bulunan Özkan, göreve seçilecek başkan ve yeni yönetimine başarı dileklerinde bulundu. 
GIDAYI KARŞILAMAKTA DAHİ BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞIYORUZ
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Belediye-İş Trakya Şubesi Başkanı İbrahim Özçelik, “Milyonlarca emekçi sürekli artan hayat pahalılığı karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Aylardır ülkemizin de içinde bulunduğu küresel kriz nedeniyle enflasyonist bir dönemden geçmekteyiz. Zam yağmurlarının sağanak halinde yağdığı bu dönemde insanoğlunun en temel ihtiyacı olan gıdayı dahi karşılamakta büyük güçlükler çekiyoruz.  Asgari ücrete yapılan zamlar, toplu sözleşmeyle alınan ücretler daha ay bitmeden zamlar karşısında değeri yitiriliyor. Paranın adı büyürken, karşılığı alım gücü giderek küçülüyor. Sendikalı sendikasız tüm emekçiler düşük ücret ve işsizlik tehdidi ile karşı karşıya. Asgari ücret yıl ortasında 5 bin 500 liraya çıkarılmasına rağmen asgari ücret hala açlık sınırının altında. Bir gerçeğin altını çizmemiz gerek. Sendikalı olsun, sendikasız olsun milyonlarca emekçinin ücretleri gerçek enflasyonun altında. Gerçek enflasyon yüzde 150 iken, işçi, memur emekli tüm emekçiler bu kadar artış alamıyor. Yüksek enflasyon, fakirden alıp zengine servet aktarmanın bir aracı haline geldi. Geçen yıl Türkiye’nin, enflasyon ve işsizlik verilerinin toplamından oluşan dünya sefalet endeks değeri yüzde 29 idi. Bu yıl yüzde 84. Son 25 yılın en yüksek seviyesi. Bu değer bile tek başına zenginin daha zengin fakirin ise daha fakirleştiğinin rasyonel bir örneği” ifadelerini kullandı. 
TİS GÖRÜŞMELEİNDE İSTEDİĞİMİZİ TAM OLARAK ALAMADIK
“Bizlerde bu zorlu koşullarda birçok belediyede toplu sözleşme yaptık. Hep beraber bu süreçleri birlikte yaşadık. İstediğimiz tam olarak aldık mı? Açık konuşalım; istediğimizi tam olarak alamadık” diyen Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “Biz emekçiyiz. Bizim tek gelirimiz, tek geçim kaynağımız alın terimizin karşılığı olan ücrettir, dedik. ‘Biz, işverenler gibi, esnaf gibi, benim maliyetim arttı diyerek ürettiğimiz ürüne, verdiğimiz hizmete zam yapamıyoruz.’ bizi anlayın dedik. Her toplu sözleşmede, ‘Biz insanca bir yaşam için, enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz,  dedik. ‘Emekçiler bu sürecin faili değil, mağdurudur, ekonomik sıkıntıların faturasını işçiye kesemezsiniz!’ dedik. Bu dediklerimizi dinleyen, anlayan da oldu. Ben risk alamam deyip kulak asmayan da oldu. Toplu sözleşme süreçlerimizde emekçinin halinden anlayan onun derdiyle dertlenen, onun sıkıntısını çözmek için çaba harcayan belediye başkanlarımıza, üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.
YOLUMUZ AÇIK, GELECEĞİMİZ AYDINLIK OLSUN
İbrahim Özçelik, konuşmasının devamında ise “Covidten, gelirlerinin azalmasından, iktidarın yerel yönetimlere gerekli geliri aktarmamasından tutun da, onlarca gerekçe sıralayan belediye başkanlarımıza da biz önce emek ve emekçi diyerek bunu da bir kenara not ettik. İşkolumuzda ekonomik sorunlar ve salgından ayrı olarak yaşadığımız bir de yasal sorunlarımızda var. Hepinizin bildiği gibi, kamu kurumlarında, hastanelerde, üniversitelerde, çalışan taşeron işçilerine kadro ve ikramiye verilirken, yerel yönetimlerde çalışan beş yüz bini aşkın belediye emekçisi, ikramiye hakkı olmadan özel şirketten, belediye şirketine geçirildi. Aileleriyle birlikte milyonlarca belediye şirket işçisini ilgilendiren ve sosyal bir yaraya dönüşen sorunu köklü bir şekilde çözülmeli, kıdem dışında tüm sosyal haklar eşitlenmeli, şirket işçisi, belediye işçisi ayrımı ortadan kaldırılmalıdır. Ayrıca yapmış olduğu hizmetlerde, insanların doğumundan ölümüne kadar hizmet eden, halk sağlığı ve güvenliğini doğrudan ilgilendiren işlerde kamu hizmeti yapan belediye şirket işçilerine de 6772 sayılı kanun gereğince yasal hakları olan yılda 52 günlük ilave tediye ödemeleri analarının ak sütü gibi helaldir. Bir an önce yapılmalıdır. Sendikamız Belediye-İş bu sürecin yakından takipçisidir” diye konuştu.
135 DELEGENİN 120’Sİ OY KULLANDI 
Belediye İş Sendikası Trakya Şubesi’nde bulunan 135 delegenin 120 delegesi genel kurula katılarak oy kullandı. Tek listenin olduğu seçimlerde İbrahim Özçelik yeniden başkanlık görevine seçildi. Konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte delegeler oy kullanma işlemene başladı. Sandıklara giden delegeler oy kullanarak İbrahim Özçelik’i yeniden başkanlık görevine getirdi. 
İMDAT ŞAHİN