• Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek
  • Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek
  • Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek
  • Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek
  • Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek
  • Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek
  • Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi Karara İtiraz Edecek

  • 04 Temmuz 2022
  • 1890 Kez Okundu

Nusratiye Mahallesi’nde yer alan eski askeri lojmanlarının bulunduğu 10 dönümlük alanın TOKİ’ye devredilmesi tepki çekti. Alanı inceleyen başkan Sarıkurt karara itiraz edeceklerini belirtti.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt eski askeri lojmanlarının bulunduğu alana gelerek duruma sert tepki gösterdi. Daha önce okul yapılması planlanan alanın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından plan tadilatı yapılarak konut ve ticari alan olarak belirlenmesine tepki gösteren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, karara itiraz edeceklerini belirtti. 
OKUL YERİNE TİCARİ ALAN TABELASI ASILDI
Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan yaklaşık 10 dönümlük alana bir adet ortaokul yapılacağı söylenirken yapılan plan tadilatıyla birlikte alanın konut ve ticari alana çevrilmesi tepki çekti. Askeri lojmanların 2018 yılında yıkılmasıyla boş kalan arazinin okul yapılacağı yetkililer tarafından dile getirilmişti. Okul yapılması beklenen arazinin Tekirdağ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından plan deliklikleriyle birlikte konut ticari alana çevrilmesi ve tabela asılması mahalle sakinlerinin de tepkisini çekti
ARTIK AK PARTİ VE MHP’Lİ ARKADAŞLARIMIZI DA DİKKATE ALMIYORLAR
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt eski askeri lojmanlarının bulunduğu alana gelerek incelemelerde bulundu. Gazetemize konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bu konu bilindiği üzere belediye meclisine geldi, plan teklifiyle geldi, bizde hatta daha önce teklifte bulunmuştuk, “buralar boşaldı, mümkünse bize verin ya okul için ayıralım ya da bizim bu mahallemiz eski yerleşim alanlarımızdan bir tanesi bu alanda yine insanların sosyalleşeceği bir alan olsun, içerisi ağaçlık yeşillik bir yer” demiştik. Belediye meclisine bu teklifle geldiğimizde AK Partili ve MHP’li üye arkadaşlarımız dediler ki orası sağlık tesisi alanı olsun dediler. Bizim bu teklifimize ret verdiler. Milli eğitim veya park alanıyla ilgili teklifimize ret verdiler. Ben bunu belediye meclisinde de eleştirmiştim. Bu plan değişikliğini de bu belediye meclisinde anlatacağım. Yereldeki AK Partili ve MHP’li arkadaşlarımızın dikkate almadılar. Daha önceki meclis toplantısında CHP’li belediyenin talebini dikkate almıyorlar ama sizi de dikkate almıyorlar bizim belediyemizin dikkate alınmamasını siz kabul ediyorsunuz anlıyorum, ama sizi de dikkate almıyorlar demiştim, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine almadıkları ortaya çıktı” dedi. 
BİZ PARK VEYA OKUL ALANI YAPILMASINI İSTEMİŞTİK
Daha önceki yaptıkları planı aynen getirmişler, biz buna dava açacağız, askıyla ilgili süreler burada yazılı, karar gelir gelmez ben bunu AK Partili ve MHP’li ilçe başkanımıza da attım, takip edin diye de söyledim, bari sizi dikkate alsınlar diye. Bizi dikkate almayanlar yavaş yavaş onları da dikkate almaz duruma geldiler. Bu planlama Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılmış, bu plan tadilatını kim yaptı bakanlık yaptı. Bakın burada Alipaşa Okulu var doğru düzgün bahçesi yok. Şehirde pandemi döneminde 11 tane okul yıkıldı yerine bir tane koymadılar. Her yıl da 1500 çocuğumuz eğitim hayatına dâhil oluyor. Bakış açılarına uygun bir plan değişikliği olmuş, dünyaya nasıl bakıyorlarsa ona uygun bir plan tadilatı yapmışlar. Biz dediğim gibi takipçisi olacağız. Yerel basından da ricamız konuyu takip etsinler, sizlerin işi de zor ben biliyorum, haber yapmakta meşakkatli konuştuğumuz şey şehrimiz, bu şehirle ilgili sizlere de bizler kadar vazife düşüyor diye düşünüyorum. En azından hemşerilerimize kimin ne yaptığıyla ilgili anlatmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
İTİRAZ EDİP DAVA AÇACAĞIZ
Karara itiraz edeceklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Normalde bu alanla ilgili yazışmalar var, askeriye olur mu biz kullanacağız demiş, biz talepte bulunduk, biz kullanacağız demişler, artık kullanmayacağız diyorlar. Neden ticarete ve yarısı park yapıldığı yönünde bir düzenleme yapıyorlar ben anlamış değilim. Dükkânların olacağı bir yer olursa, plan uygundur denirse ve mahkeme de o istikamette karar verirse ama biz itiraz edip davamızı açacağız” dedi. 
HABER MERKEZİ