• Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Yıkılan 5 Okul Yeniden Yapılacak”
  • Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Yıkılan 5 Okul Yeniden Yapılacak”
  • Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Yıkılan 5 Okul Yeniden Yapılacak”
  • Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Yıkılan 5 Okul Yeniden Yapılacak”
Çorlu Güncel

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Yıkılan 5 Okul Yeniden Yapılacak”

  • 01 Temmuz 2022
  • 1458 Kez Okundu



AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Çorlu İlçe Başkanlığı’nda basın mensuplarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Özcan, “Çorlu’da yıkılan okulların yerine yapılacak olan okulların ihalesinin tamamlandığını belirtti. 
AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ilçe başkanı Mustafa Keskin ile birlikte soruları da yanıtladı. AK Parti hükümetinin çalışmalarını değerlendiren Mestan Özcan yerelde yaşanan sorunlara da değinerek açıklamalarda bulundu. Çorlu’da deprem nedeniyle yıkılan okulların yerine yeni okulların yapılacağını belirten Mestan Özcan okulların ihalesinin tamamlandığını belirtti. 
HER HAFTA BİR İLÇEDE OLACAĞIZ
2 gündür Çorlu’da çalışmalar yürütüyoruz, genel merkezden çevre şehircilik ve kültür başkan yardımcımız Oğuzhan Serinkaya’yı burada ağırladık. Çorlu ilçemize geldi, burada programlar yaptık. Dün Oğuzhan Bey ile güzel bir program yaptık bugünde yine Çorlu’ya gelerek vatandaşlarımızla buluştuk. Onların sorunlarını dinledik. Gelen herkesle iyi ilişkiler kuruyoruz, gelen misafirlerimizle anket çalışması yapılıyoruz, Çorlu’yla ilgili anketler yapıyoruz. Şimdi bir karar aldık, her Perşembe AK Parti il başkanlığında halk günü programı yaparken bir hafta Süleymanpaşa’da yapalım daha sonra diğer ilçelerde yapma kararı aldık. Muratlı ilçesinden başladık, bu hafta da Çorlu ilçesindeyiz önümüzdeki hafta da Çerkezköy ilçemizde olacağız” dedi. 
BÜYÜKŞEHİR ÇORLU’YA VADETTİĞİ HİÇBİR ŞEYİ TAMAMLAYAMADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Çorlu’da bu güne kadar hangi işleri yaptı, Çorlu’daki hemşerilerimiz için hangi değerleri üretti neleri vadetmişti, neleri yapmadı. Bunları anlatmak isterim, 2014 büyükşehir belediyesi seçimleri için kendisi Çorlu’ya modern bir otogar yapacağım demiş ve 8 senedir bitirememiş. Otobüsler henüz girmiyor. Sadece orada mı Ereğli, Süleymanpaşa hepsinde yarım yapalak duruyor. Sebze ve meyve halini yapacağını söylemişlerdi yapmadılar. Yine Kazımıye Mahallesi’ne katlı otopark yapmaktan söz etmişti büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak hala ortada bir şey yok. Kuzey Yolu projesinden söz etmişlerdi, Kuzey Yolu projesine baktık, orayı kazmışlar biraz istimlak etmişler yarım yamalak bırakmışlar. Hatip Mahallesi’ne kapalı spor salonu sözü vermişlerdi onu da bitiremediler. Yine Hatip Mahallesi’ne Kültür Merkezi yapma sözü vermişlerdi yapmış mı diye bakıyoruz tabi yok. Bun bizde merak ediyoruz vatandaşlarda merak ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın serzenişleri var. Çorlu’da sürekli suları kesiliyor” dedi. 
DEPREMDEN SONRA BAZI OKULLARIMIZI YIKMAK ZORUNDA KALDIK
Silivri depreminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okullarla ilgili hemen bir mücadeleye başlattık ve karotlar alınarak tüm Tekirdağ’daki okulları ve tüm Türkiye’deki okulları hızlıca depreme karşı durumları için analizler yapıldı. Analizler yapıldıktan sonra risk durumuna göre bazı okulların yıkılması gerektiği ortaya çıktı. Depremle ilgili bir durumumuz olmasa tüm Tekirdağ’daki okullar ikili eğitimden çıkmış tekli eğitime başlamıştı. Silivri depreminden sonra okulları yıkmak zorunda kaldık, bazı okullarda ikili eğitime başlandı. Pandemi ihale süreçlerini de etkiledi. İhaleye giren firma bulamaz hale geldik. Hemen bir yol arayalım deyip Ankara’da Milli Eğitim Bakanımızdan randevu alıp gittik. Saray Çorlu, Ergene, Süleymanpaşa, Marmara Ereğlisi’nde hızlı adım atmak için gittik. Bakanımız Tekirdağ’a geleceğini söyledi ve oradan ayrıldık” dedi. 
İHALELER TAMAMLANDI TOKİ ŞANTİYELERİNİ KURACAK
Konuşmasını sürdüren Özcan, “Milli Eğitim Bakanımız Tekirdağ’a geldiğinde müjdeler aldık. 2 milyar 25 milyon lira bütçe ile tüm okullarımızı yapabileceğimiz kaynağı aktarmış oldu. Tabi bir müjde de şuydu, ihaleye giren firma bulamayız diye biz onu da ortadan kaldırmak için bakanlığımız TOKİ vasıtalısıyla okulların yapılmasına karar verildi. Çorlu ilçemizle ilgili müjde ise yıkılan 5 tane okulumuzun ihalesini hemen TOKİ tarafından pazartesi gerçekleştirdik. Bu okullarımızın ismini sizlere söyleyeyim, Fevzi Çakmak İlkokulu, Ali Kayan İlkokulu, Çorlu Ortaokulu, 75. Yıl Serpici Ortaokulu, Ticaret Borsası Anadolu Lisesi bunlar hızlıca yapılacak. Bir aksilik olmaz ise 12-13 ay içerisinde, TOKİ şantiyelerini kuracak ve kısa sürede bitirilecek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN