• Madımakta Yanan Memleketin Aydınlık Geleceğiydi
  • Madımakta Yanan Memleketin Aydınlık Geleceğiydi
Çorlu Güncel

Madımakta Yanan Memleketin Aydınlık Geleceğiydi

  • 01 Temmuz 2022
  • 1283 Kez Okundu

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta yaşanan olayların üzerinden 29 yıl geçti. Sivas olaylarıyla ilgili açıklama yapan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Dr. Muzaffer Birdal, “Madımakta yanan memleketin aydınlık geleceğiydi” ifadelerini kullandı.



1993 yılında Pir Sultan Abdal Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Sivas’a giden şair, sanatçı yazar toplam 33 aydının ve 2 otel görevlisinin yaşamını yitirdiği Sivas olaylarıyla ilgili açıklama yapan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, “Madımak Oteli’nde yaşananları anlattı; “Madımakta 33 aydın, şair, yazar yaşamını yitirdi, gözü dönmüş kalabalık tarafından otel ateşe verildi, bu olayların üzerinden tam 29 yıl geçti fakat Sivas olaylarının acısını hala ilk günkü gibi hissediyoruz, Madımak olaylarını unutmadık, unutturmayacağız” dedi. 
MADIMAK OLAYLARINI UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ
Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren aydın, şair, yazarları saygıyla andığını belirten Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal yaptığı açıklamada; “Madımak Oteli’nde memleketin aydınlık geleceği yakıldı. Sivas olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyoruz, Türkiye’de birliğimizi beraberliğimizin bozulmaması en önemli isteğimizdir. Dili dini ırkı ne olursa olsun bu ülkede kardeşlik duyguları ile bir arada yaşıyoruz. Toplumsal barışı ve kardeşliğimizi korumak yarınlara umutla bakmak adına Madımak olaylarını unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. 
İmdat şahin