• Beklenen İmzalar Atıldı
  • Beklenen İmzalar Atıldı
  • Beklenen İmzalar Atıldı
Çorlu Güncel

Beklenen İmzalar Atıldı

  • 27 Mayıs 2022
  • 687 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzaların atılmasının ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediyemize ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

 

 

Çorlu Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş.’de çalışmakta olan belediye personelinin maaş zammı ile ilgili 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren süren görüşmeler imzaların atılmasıyla sona erdi. 01.01.2022 ile 31.12.2024 tarihleri arasında üç yıl geçerli olacak yeni sözleşmenin imzaları atıldı. İmza törenine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Gökhan Kürkçü, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik ve sendika temsilcileri katıldı.

Sözleşme esaslarına göre A-B-C-D olarak kategorilendirilen Çorlu Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş. çalışanlarının günlük yevmiyeleri sırasıyla en düşük brüt 238.52 TL, 250.00 TL, 272.31 TL ve 280.00 TL olarak belirlendi. Brüt ücret üzerinden en düşük ücretli Personel Hizmetleri A.Ş. çalışanına %200 zam yapıldı. Sosyal yardım ücretleri ortalama %50 artırıldı. Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. çalışanlarının brüt ücretlerine genel olarak ortalama %65 zam yapılmış oldu.

İmzaların atılmasının ardından konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi Personel Şirketimiz ve Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Yönetim Kurulu arasında çalışanlarımızın haklarını korumak adına imzalarını attığımız toplu iş sözleşmesinin belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.