• Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
  • Millet Bahçesi Faaliyete Geçti
Çorlu Güncel

Millet Bahçesi Faaliyete Geçti

  • 24 Mayıs 2022
  • 1099 Kez Okundu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Millet Bahçesi Çorlu’da faaliyete geçti.

2020 yılında yapımına başlanan millet bahçesi 2 yıl sonra vatandaşlara açıldı. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin millet bahçesinin faaliyete geçtiğini resmi açılışın önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti. Yürüyüş yolları, oyun gurupları, spor alanları bulunan millet bahçesinde vatandaşlar şimdiden vakit geçirmeye başladı. 
BİR TARAFTAN DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 
Vatandaşların hizmetine sunulan millet bahçesinde yarım kalan çalışmalarda devam ediyor. Özellikle Çorlu İlkokulu’nun hemen yan tarafında bulunan kısımda çalışmalar devam ederken, millet bahçesindeki düzenlemeler içinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor. 2 yıl önce çalışmalara başlanan millet bahçesi nihayet vatandaşların hizmetine sunulmuş oldu. 
16 DÖNÜMLÜK ALAN HİZMETE GİRDİ 
Omurtak Caddesi üzerinde bulunan 16 dönümlük alan millet bahçesi olarak hizmete girdi. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı ve yöneticileri millet bahçesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek millet bahçesinin faaliyetine başladığını duyurdu. Vatandaşlar şimdiden millet bahçesinde bulunan oyun gruplarını spor alanlarını ve yürüyüş yollarını kullanmaya başladı. 
BUGÜN AYRI BİR MUTLULUĞU YAŞIYORUZ
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “bugün ayrı bir mutluluğu yaşıyoruz, burada başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın, yine Tekirdağ Milletvekilimiz MKYK üyesi Mustafa Yel, yine Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, İl Başkanım Mestan Özcan’ın katkıları ve destekleriyle hükümetimizin Çorlumuza şehrimize kazandırmış olduğu millet bahçesinde bir araya geldik. Hükümetimiz tarafından yine güzel bir eser vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur” dedi. 
MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN 
Konuşmasını sürdüren Mustafa Keskin, “16 dönümlük alan içerisinde bulunan gerek kafeteryası gerekse kütüphanesi ile biran önce faaliyete geçmesi hususunda taleplerimiz vardı, şu an TOKİ tarafından hizmete alınmıştır, vatandaşlarımıza bunun bilgisini vermek istiyoruz. Resmi prosedürü işlemleri şu an daha devam ediyor. Biz vakit kaybetmeden millet bahçemizi vatandaşlarımızla buluşturmak istedik. O yüzden burada toplanmış bulunuyoruz. Millet bahçesinin hem şehrimize hem de hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
RESMİ AÇILIŞ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE OLACAK
Konuşmasını sürdüren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Bizim biran önce açılması yönünde bir talebimiz olduğu için faaliyete geçmesi açısından şu anda TOKİ tarafından faaliyete alındı. Fakat ileriki bir tarihte ileriki bir tarihte TBMM Başkanımız Mustafa Şentop hocamızın teşrifleriyle geniş katılımlı bir açılış önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Vatandaşlarımız millet bahçesine termosuyla gelip çay içebilir, buradaki yetkili arkadaşlar çay ikramında bulunacaklardır” dedi. 
MİLLET BAHÇESİ TOKİ’DEN VALİLİĞE DEVİR EDİLECEK
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Yel, Millet Bahçesi’ndeki kıraathanenin kimin tarafından işletileceği sorusuna da cevap verdi. Keskin, “Millet bahçesi şu anda TOKİ’de Tekirdağ Valiliği’ne devri yapılacak. Gerekli şartnameler hazırlandıktan sonra ihaleye çıkılacak ve ihaleye çıkıldıktan sonra da işletmesi verilecektir. Valiliğe devri yapıldıktan sonra kimin tarafından işletileceği değerlendirilecektir. Benim amacım vatandaşlarımızla millet bahçesini biran önce buluşturmaktı” dedi.