• Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
  • Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
  • Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
  • Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
  • Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
  • Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
  • Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
  • Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı
Çorlu Güncel

Trakya Koleji Bayram Coşkusunu Doyasıya Yaşadı

  • 23 Mayıs 2022
  • 1359 Kez Okundu

19 Mayıs Genlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği birbirinden güzel etkinliklerle bayram coşkusunu yaşayan Çorlu Özel Trakya Koleji hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda da birbirinden güzel etkinliklere imza atan Özel Trakya Koleji bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere imza attı. Her güne bir etkinlik sığdıran Özel Trakya Koleji ilk gün streetball etkinliğiyle turnuva düzenledi. İkinci günde hem voleybol hem de DJ müzik etkinliğinde öğrencilere bayram coşkusunu yaşattı. Daha sonraki günlerde de etkinliklerini sürdüren Özel Trakya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Şule Çalışkan gazetemize 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
BİR HAFTA BOYUNCA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ 
Gazetemize konuşan Şule Çalışkan, “Özel Trakya Koleji Çorlu’nun önde gelen Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kurumlarından biri olarak 19 Mayıs’ta da farkını ortaya koydu. Günler öncesinden hazırlıklara başlayan okulumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da 23 Nisan’da olduğu gibi Çorlu’ya hak ettiği bayramı yaşattı. Bayram coşkusunu yaşamaya yine okulumuzda başladık. Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlerimize Gençlik Haftası ilan ettiğimiz bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenledik. Özel Trakya Koleji Anadolu Lisesinin Atatürkçü, Cumhuriyetçi, aydınlık gençliği bu sayede kendisini özel hissetti ve keyifle vakit geçirdi. Her güne bir etkinlik sığdıran Özel Trakya Koleji Anadolu Lisesi ilk gün streetball etkinliğiyle öğrencilerimizden oluşan gruplardan turnuva düzenledi. Kampüs bahçemizin olanakları sayesinde bir köşede streetball heyecanı yaşayan öğrencilerimiz bir köşede de okul müzik gruplarımızın performansıyla eğlenceli saatler yaşadı. Gençlik Haftası’nın ikinci gününde de yine hem voleybol etkinliği hem DJ müzik etkinliği ile öğrencilerimiz bayramın tadını çıkardı” dedi. 
19 MAYIS ETKİNLİKLERİ KAPSIMINDA BİLİN ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ 
“Spor ve müzik etkinliğinin ardından yine dopdolu bir gün organize ederek Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” sözünden aldığımız ilhamla “Bilim Şenliği” düzenledik. Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Türkçe, Matematik gibi birçok bilim dalından oluşan stantlarımız ile öğrencilerimiz bilime doydu” diyen Özel Trakya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Şule Çalışkan, “Özel Trakya Kolejinin her alanda başarılı, çok yönlü bireyler yetiştirdiğini gösteren bilim, spor, müzik etkinliklerimizden başka tabi ki kültür ve sanat da Gençlik Haftası’nın bir parçası oldu. Okulumuzda “Edebiyat Sokağı” projesi hayata geçirilerek öğrencilerimizin sanatla, edebiyatla iç içe olmasını sağladık. Şairlerin, yazarların görselleri; şiirler, kitaplarla dolu sokağımız öğrencilerimizin hiç ayrılmak istemeyecekleri bir alan oldu. Bütün bunların yanında bizim için daha da önemli bir etkinliğimiz vardı ki tüm Çorlu’ya hitap ettik. Emlak Konutları bölgesinde bir fener alayı düzenleyerek bir bayram geleneğini daha yaşattık. Fener alayında yalnızca öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimizden oluşan Trakya Koleji ailesi değil; tüm Çorlu halkı bizimleydi. Ellerimizde meşaleler, dilimizde marşlarla Çorlu’yu adeta inlettik. Özel Trakya Koleji Anadolu Lisesi Bandosu ve Coşkun Çelik Bandosu fener alayına katılan herkesi ritimleriyle, müzikleriyle coşturdu. Öyle ki fener alayına katılamayıp yanımızda olamayan Çorlulular evlerinin camlarından, balkonlarından bizlere eşlik ederek bayramı kutladı. Özel Trakya Koleji olarak bir bayramı daha Ata’mıza, Cumhuriyet’e, Çorlu’ya layık bir biçimde yaşadığımız ve yaşattığımız için mutlu ve gururluyuz” dedi. 
CANAN ALTAY