• “Kirli Ve Irkçı Kampanyayı Üzüntü İle Takip Ediyoruz”
Çorlu Güncel

“Kirli Ve Irkçı Kampanyayı Üzüntü İle Takip Ediyoruz”

  • 20 Mayıs 2022
  • 669 Kez Okundu

Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi, sığınmacı ve mülteci kışkırtmaları konusunda basın açıklaması yaptı.

Son günlerde, ülkelerindeki iç savaşlardan dolayı göç etmek zorunda kalarak ülkemize sığınan geçici koruma altındaki Suriyeli, Afganistanlı, Somalili muhacir ve göçmenlere yönelik yürütülen kirli ve ırkçı kampanyayı  üzüntü ve endişe ile takip etmekteyiz” diyen Cansuyu Derneği Tekirdağ Şube Bakanı Murat Vakitçi sığınmacı ve mülteci konusunun siyasi polemik haline getirilmemesini istedi. 
PEYGAMBER EFENDEMİZDE MUHACİRDİ 
Konuyla ilgili açıklama yapan, “Son günlerde ırkçı, şovenist bazı kesimlerin kışkırtmasıyla bir takım söylem ve eylemlerin köpürtülerek mülteci ve göçmenlere yönelik haksız ve kirli bir kampanya yürütüldüğü müşahede edilmektedir. Bu yaklaşım tarzını tasvip etmemiz mümkün değildir. İslam, Allah Resulü’nün (SAV) ifadesiyle “garip” olarak başlamış, ilk günden itibaren itilip kakılan ve horlananların yegâne sığınağı olmuş, gariplerin omuzlarında yükselmiştir. Hz. Peygamber (SAV) ve arkadaşları zulme uğradıkları Mekke'den Medine’ye hicretin ardından kendi de bir muhacir (göçmen) olarak Ensar ve muhaciri iman kardeşi kılmıştır. Ceddimiz Osmanlı da Hz. Peygamber’den (SAV) aldığı bu terbiyeyi yıllar yılı muhafaza ederek bizlere emanet etmiş, topraklarımız yüzyıllar boyunca ülkesinde gadre,  zulme uğrayan her dinden, her dil ve renkten mazlum ve mağdurun sığınağı olmuştur. Bu gerçeği ne çabuk unuttuk” dedi.  
SIĞINMACI KONUSU SİYASİ POLEMİK YAPILMAMALI 
Son günlerde, ülkelerindeki iç savaşlardan dolayı göç etmek zorunda kalarak ülkemize sığınan geçici koruma altındaki Suriyeli, Afganistanlı, Somalili muhacir ve göçmenlere yönelik yürütülen kirli ve ırkçı kampanyayı  üzüntü ve endişe ile takip etmekteyiz” diyen Vakitçi konuşmasını sürdürdü: “Ülkemizin yaşadığı bazı iktisadi, içtimai sorunları sığınmacıların üzerine yıkmak, ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını körükleyerek mazlum ve mağdurları hedef haline getirmek, ne İslam'a ne uluslararası hukuka ne insanlığa ve ne de yüce milletimizin ve medeniyetimizin değerlerine sığar. Sığınmacı ve mülteciler konusu günlük siyasi polemiklere asla alet edilmemelidir. Konu, önemine ve hassasiyetine binaen tüm taraflar bakımından siyaset üstü milli bir mesele olarak görülmelidir” dedi. 
TÜM KESİMLER AKLI SELİM DAVRANMALI 
“Ülkelerindeki savaş tam olarak sona ermeden ve güvenlik her yönüyle sağlanmadan sığınmacıların Suriye’ye gönderilmesi insani ve ahlaki değildir” diyen Murat Vakitçi, “Bu anlamda sığınmacılar konusunu sürekli kaşıyarak bir sorun ve fitne ortaya çıkarmaya çalışan tüm kesimleri akl-ı selime,  yetkilileri de sığınmacıların can ve mal güvenliğinin korunması noktasında gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Barışın sağlanması için konunun tüm taraflarıyla, sivil toplum kuruluşlarını ve muhalefeti de sürece dahil ederek açıktan ve şeffaf bir politika izlenmeli, kamuoyunu da bu politikalara ilişkin devamlı bilgilendirilmelidir. Ülkemizim ve gönül coğrafyamızın ve dahi İslam âleminin kavgaya, fitneye, savaşa değil,  barış ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bu huzur ortamını sağlamak için herkes ce her kesim üstüne düşen vazifesini yerine getirmelidir” dedi. 
CANSEL SÖZER