•  “10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”
  •  “10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”
  •  “10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”
  •  “10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”
  •  “10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”
  •  “10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”
  •  “10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”
Çorlu Güncel

“10 Yoğun Bakım, 7 Entübe Hastamız Var”

  • 13 Mayıs 2022
  • 797 Kez Okundu

Türkiye’de binlerce insanın hayatını kaybettiği pandemi süreci etkisini kaybederken Tekirdağ’da yoğun bakımda yatan hasta sayısını Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan gazetemizle paylaştı.

Tekirdağ’da günlük vaka sayılarına değinen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, vaka sayılarının yüzde 5’ler seviyesinde olduğunu belirtti. Tüm Tekirdağ genelinde yoğun bakım ve entübe hasta sayılarını da açıklayan Ali Cengiz Kalkan, 10 yoğun bakım hastası 7 entübe hastası olduğunu ifade etti. Tedbirler konusunda uyarılarını devam ettiren Kalkan, rehavete kapılmadan tedbirleri sürdürelim” dedi. Özellikle kronik rahatsızlığı olan hastaların dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Ali Cengiz Kalkan pandemi sürecinde toplumun korunması anlamında işbirliği gösteren tüm kurumlara ve dikkati elden bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. 
POZİTİF VAKA SAYISI DÜŞTÜ 
Pandemi süreciyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “Tekirdağ ilimiz açısından korona virüs salgınındaki son durumumuz yüzde 5’ler seviyesine indi. Aldığımız testlerde pozitif sayısının inmiş olduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda Tekirdağ genelinde tüm hastanelerimizde, 10’u yoğun bakım hastası 7 hastamızda entübe durumunda yani 20 hasta civarındadır. İnşallah iyi bir şekilde sona doğru yaklaştığımızı düşünmekteyiz. Tabiki bütün bunlar tüm hadisenin çevremizden bölgemizden tüm dünyadan uzaklaşmasıyla rahata ermiş olabileceğiz. O açıdan özellikle invüs sistemi düşük yaşlılarımızın kronik hastalıkları olanların dikkatli olması gerekiyor. Bu hastalarımız Sağlık Bakanlığımızın başından beri uyguladığı tedbirlere dikkat etmesi gerekiyor. Başından beri korona virüs sürecinde elinden geleni yaparak toplumun korunması anlamında işbirliği gösteren bütün kurumlarımıza ve bu tedbirlere uyma konusunda dikkat sergileyen tüm halkımıza teşekkür ederiz” dedi. 
KORUYUCU SAĞLIK TEDBİRLERİNE ELDEN BIRAKMAYALIM 
“Salgın hastalıklar bize sevdiklerimizle birlikte güzel bir şekilde yaşayabilmek için nesillerimizi geleceğe sağlıklı bir şekilde taşıyabilmek için koruyucu sağlık tedbirlerini elden bırakmamayı ve bu zamanlarda geliştirdiğimiz bilgi ve bilinçlenmeyi artan bir dikkatle sürdürmemiz gerekiyor” diyen Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Bu sebeple hadiselerin bize öğrettiği maske sosyal mesafe genel temizlik kuralları gibi sağlığın öncelediği dengeli beslenme egzerzisi, sporu, yürüyüşü olan bir hayat tarzını benimsememiz gerekiyor. Her birimizin normal zamanlarda bile koruyucu kollayıcı temel sağlık kurallarını dikkate alıcı bir kültürel ortam oluşturmaya davet ediyorum. Aşılanma konusunda da Sağlık Bakanlığı’nın algoritmaları kapsamında aşılanmalarımızı yaptırmayı takip edelim” dedi. 
İMDAT ŞAHİN