• Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna; “Eşitlikçi Ve Birleştirici Bir Yönetim İstiyoruz”
  • Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna; “Eşitlikçi Ve Birleştirici Bir Yönetim İstiyoruz”
  • Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna; “Eşitlikçi Ve Birleştirici Bir Yönetim İstiyoruz”
  • Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna; “Eşitlikçi Ve Birleştirici Bir Yönetim İstiyoruz”
Çorlu Güncel

Çorlu Esnaf Ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna; “Eşitlikçi Ve Birleştirici Bir Yönetim İstiyoruz”

  • 09 Mayıs 2022
  • 1220 Kez Okundu

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 20. Olağan Genel Kurulunda iki aday yarıştı, Sami Kayın 178 oy alırken Murat Turna 89 oy aldı ve Sami Kayın tekrar birlik başkanı seçildi. Murat Turna yaptığı konuşmada, eşitlikçi ve birleştirici bir yönetim istedi.


Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde gerçekleştirilen genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği seçimlerine mevcut birlik başkanı Sami Kayın ve Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna aday oldular.  Dilek temennilerde yapılan konuşmalar sonrası seçime geçildi. Seçimlerde 272 delegeden 268 ‘i oy kullandı kullanılan oylardan Sami Kayın 178 oy alırken Murat Turna 89 oy aldı, 1 oyda geçersiz sayıldı. 
PROTOKOL ÜYELERİ SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI 
Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği seçimlerine katılan protokol üyelerinden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel birer selamlama konuşması yaptı, adaylara başarılar diledi. 
YOĞUN KATILIM OLDU
Süleymanpaşa’da yapılan genel kurula 272 delegenin neredeyse tamamı katıldı. 268 delegenin oy kullandığı seçime siyasi partilerinde ilgisi yoğun oldu. Seçimlere AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, MHP İl Başkanı İlker Yücel’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Selamlama konuşmalarının ardından dilek ve temenniler bölümünde iki adayda konuşma fırsatı buldu. İlk sözü Murat Turna aldı ardından mevcut başkan Sami Kayın kısa bir konuşma yaptı. 
MURAT TURNA NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI 
Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Murat Turna yaptığı konuşmada; “Ben ve ekibim, pandemi, uluslararası enerji ve ekonomik kriz nedeni ile çok zor şartlarda geçirdiğimiz iki yılın ardından yaralarımızı tekrar sarmak, esnafımızı ekonomik olarak kısa sürede feraha ulaştırabilmek, kol kola girerek bu sorunlara çözümler üretmek için birlik yönetimine adayız, Biz burada hem dertleri söyleyeceğiz, hem de dertlerin çaresiz olmadığını ve mutlaka bir devasının olduğunu sözlerimizle ispat edeceğiz. Esnaflar olarak bizler işlerimizin daha bereketli hale gelmesini, bolluk ve zenginliğin hanelerimizden hiç eksik olmamasını temenni ediyoruz. Borçlarımızdan kurtulmayı, daha çok mal satmayı, alışverişlerimizin fazlalaşmasını, müşterilerinizin çoğalmasını diliyoruz. Tüm bu dileklerimizle hem kendimizin hem de temsil ettiğimiz esnaflarımızın iyiye, güzele, refaha ve feraha ulaşmasından başka bir hedef gözetmiyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi süreci ile, Ekonomik zorluklarla ve beka düzeyindeki tehlikelerle geçen bir dönemin ardından olumlu ve iyimser her gelişmelere çok ihtiyacımız olduğu kuşkusuzdur. Esnaflar olarak huzura, mutluluğa ve birbirimize güvenmeye hiç olmadığı kadar muhtaç hale geldik. Bugün Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğimizin en büyük sorunu, samimiyetle söyleyebilirim iyi yönetilememesidir! Ekonominin imdat çığlıkları attığı bir zamanda, biz esnaf temsilcilerine büyük görevler düşmektedir, bu görevlerin yön vericisi, odalarımızın toparlayıcısı olarak en büyük görev de birlik başkanına ve yönetimine düşmektedir, Ancak tüm dünyayı olumsuz etkileyen ve ülkemiz ekonomisine ve esnafımıza da büyük darbe vuran pandemi sürecinde Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanlığının yetersiz kaldığını, hep beraber gördük. Bu süreçte ne bir araya gelebildik nede istişarelerde bulunabildik,  Ne acıdır ki Birlik başkanlığı tarafından bir whatsap gurubu dahi oluşturulamadı, üyelerimize birliğimiz tarafından bir kutu maske dahi verilemedi! Teknolojinin ileri düzeyde olduğu bu çağda internet üzerinden bir kez dahi toplantı tertip edilemedi, İstişarede bulunulmadı, esnaflarımız kaderine terk edildi” dedi. 
AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ VE EŞİTLİKÇİ BİR YÖNETİM İSTİYORUZ 
Konuşmasını sürdüren Turna, “Esnafımıza zor şartlarda hizmet eden personellerimize sürekli değişen mevzuat ve kanunlar karşısında hiçbir eğitim verilmedi. Bizler bu sorunları hep beraber yaşadık ve bu sorunların katlanarak büyüdüğüne şahit olduk. Sorunlarımızı biliyoruz ve bu sorunların herbiri için ekibimle birlikte çalışmalar yaparak çözümlerini üretme gayretinde olacağımızdan emin olunuz. Devleti yönetenler ile devleti ayakta tutan siz değerli esnaflarımızın arasında köprü vazifesi görerek, iyi ilişkiler kurarak sorunlara çözümler üreteceğiz. Odaları finansal açıdan rahatlatacak katkıda bulunacak bir anlayış ile birliği yöneteceğiz. Hiçbir odaya finansal anlamda baskılar uygulamayarak eşitlik ilkesi çerçevesinde birliğimizi yöneteceğiz. Allah nasip ederse, bu görevi üstlendiğimizde bunların üstesinden gelmek bizim boynumuzun borcudur.  Çok kıymetli oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizin takdirleri ile seçildiğimizde, ayrıştırıcı değil birleştirici bir yönetim anlayışı ile çok büyük bir ticaret hacmine sahip olan Tekirdağ esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinin aktif olarak çalışmasını sağlayacağız. Birliği sadece seçilen yönetim kurulu ile yönetmeyeceğiz, birlik üyesi tüm başkanlarımızla, aylık düzenli toplantılarla bir araya gelerek birlikte kararlar alacak ve adında Birlik kelimesi geçen STK mızı tüm başkanlarımızla birlikte yöneteceğiz. Tekirdağ esnaflarımıza faydalı olabilmenin tek yolu ayrıştırıcı değil birleştirici bir yönetim anlayışından geçmektedir bunun ziyadesi ile bilincindeyiz.  Bütün Tekirdağ esnafımıza buradan sesleniyorum! Gelin bir olalım, diri olalım, iri olalım sorunları hep beraber aşalım” dedi. 
SAMİ KAYIN, “BİR TANE ODAMIZA AYRIMCILIK YAPMADIK”
Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığına tekrar seçilen Sami Kayın’da yaptığı konuşmada: “Nerede bir sıkıntı varsa elimden geleni yapmışımdır, Malkara’da Sarayda, bir sıkıntı varsa elimden geleni yapmışımdır. Birde hayatımda hiçbir zaman bana oy verin size para vereceğim bir kişi desin ki Sami Başkan borç para verdi bana oy verin desin valla aday olmam. 2010’de birlik başkanı oldum oy veren vermeyen bana oy vermeyenler 2010 vermeyen daha sonra verdi. Hangi odanın sıkıntısı varsa çözmeye çalıştık, bir tane odayı bile ayırt etmedik. Hastalık döneminde odalarımız çok zor durumda oldu hiçbir odayı ayırt etmedik, 11 tane odaya para verdik. Ne oldu verdiğimiz para 4 yıl içinde ödeniyor, ödenene kadar o para eriyor. Kurtarıcı alırken hiç kimseye hayır demedik, 3 tane şoförler odamıza kurtarıcı aldık. Onun için bu güne kadar Allah katında kimsenin hakkını, odalar birliği kapısı açıktır. Bu güne kadar bir tane odaya ayrımcılık yapmadık” dedi. 
KAYIN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ 
Yapılan konuşmalardan sonra seçime geçildi, sandıklar saat 17:00’da açıldı. 272 delegeden 268 delege oy kullandı. 178 oy alan Sami Kayın tekrar başkan seçilirken, Murat Turna 89 oy aldı. Başkan seçildikten sonra Murat Turna ile Sami Kayın tokalaştı, birlikte fotoğraf verdi. 
İMDAT ŞAHİN