• E-Twinning Projesinde Şehirler Tanıtıldı
  • E-Twinning Projesinde Şehirler Tanıtıldı
Çorlu Güncel

E-Twinning Projesinde Şehirler Tanıtıldı

  • 06 Mayıs 2022
  • 1389 Kez Okundu

Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrenci ve proje öğretmeni Gamze Şule Solmaz’ın katıldığı E-Twinning projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Gamze Şule Solmaz’ın proje danışmanlığı yaptığı “Tarih Kokan Şehirler” adlı Türkiye’nin farklı şehirlerinden okullarla ve İspanyol ortakla beraber yürüttüğü E-Twinning projesi kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi proje öğretmeni Gamze Şule Solmaz, “Bu etkinlikler İspanya, Trakya, Kars, Diyarbakır yöresine ait türküler ve bu türkülerin hikâyesi, halk oyunları, yöresel kıyafetlerin tanıtımı, Tekirdağ, Kars Diyarbakır ve İspanya’nın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı üzerinedir. Böylelikle öğrencilere milli ve manevi değerlere kültürüne sahip çıkma başka kültürleri tanıma olanağı sağlamıştır. Gençlerimizin böyle projelerde yer alması hepimizi gururlandırmaktadır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN