• Çerkezköy'de Muhtarlara Maks Eğitimi Verildi
Tekirdağ

Çerkezköy'de Muhtarlara Maks Eğitimi Verildi

  • 20 Nisan 2022
  • 3661 Kez Okundu

Nisan Ayı Muhtarlar Toplantısı ve Mekansal Adres Kayıt Sistemi eğitim programı, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun da katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda muhtarlara, uygulama ile ilgili bilgiler verildi.

Çerkezköy’de muhtarlara yönelik Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) eğitimi verildi. Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Adres bildirimleri, adres sorgulama, yerleşim yeri ve diğer adres değişiklik raporu, yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, nüfus cüzdanı ve yerleşim yer doğrulaması” konuları hakkında ayrıntılı bir şekilde muhtarlarımıza uygulamalı olarak anlatılmıştır” dedi.
Kaymakam Duru yaptığı açıklamada, “Yazı İşleri Müdürümüz Muteber Kuralay’ın ve Nüfus Müdürümüz Gülhan Yavuz’un da hazır bulunduğu toplantıda muhtarlarımızla 12 mahallemizin sorunlarını ve çözüm yollarını görüştük. Daha sonra MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi) hakkında muhtarlarımıza eğitim verdik. Eğitimde özetle adres bildirimleri, adres sorgulama, yerleşim yeri ve diğer adres değişiklik raporu, yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, nüfus cüzdanı ve yerleşim yer doğrulaması konuları hakkında ayrıntılı bir şekilde muhtarlarımıza uygulamalı olarak anlatılmıştır. Mahallelerimiz için oldukça verimli ve faydalı geçen toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
HABER MERKEZİ