• Trendyol İşçileri Çorlu'da Eylem Yaptı
  • Trendyol İşçileri Çorlu'da Eylem Yaptı
  • Trendyol İşçileri Çorlu'da Eylem Yaptı
  • Trendyol İşçileri Çorlu'da Eylem Yaptı
  • Trendyol İşçileri Çorlu'da Eylem Yaptı
Çorlu Güncel

Trendyol İşçileri Çorlu'da Eylem Yaptı

  • 26 Ocak 2022
  • 1307 Kez Okundu

Trendyol Express işçileri, yapılan zam oranlarını yetersiz buldukları gerekçesiyle Çorlu’da eylem başlattı.

 

Trendyol’un taşeron işçileri olan ve “esnaf kurye” sisteminde çalışan yaklaşık 200 Trendyol Express işçisi, yapılan zam oranlarını yetersiz buldukları gerekçesiyle eylem başlattı. Trakya genelindeki tüm çalışanların katıldığı eylem, Orion AVM’den başlayarak Atatürk Meydanı’na gerçekleştirilen yürüyüş ile devam etti. Atatürk Meydanında basın açıklaması düzenleyen işçiler, “Trakya Bölgesi olarak burada toplanmış bulunuyoruz. Bizim bir hakkımız var. Biz bu hakkımızı bu ay içinde beklerken bize yüzde 11 oranında bir zam yapıldı. Ben bugün bir kaza yapmış olsam Bağkurlu olduğum için tedavi masraflarımı ödeyemiyorum. Bu aynı durumdan arkadaşlarımız da muzdarip. Hesaba vurduğunuzda bin TL yapıyor ve bu bizim yakıtımızın yüzde 10’nu bile karşılamıyor. Biz bunun derdindeyiz. Çalışmayacağız demiyoruz ama şartlarımız uygun olursa işimizin başına döneceğiz. Biz bu direnişi yaptığımız için mobbinge maruz kalan ve tehdit alan arkadaşlarımız var. Biz bu sorunların giderilmesini ve işimizin başına dönerek tekrardan dağıtıma başlayarak hizmet vermek istiyoruz” dedi.

Yüzde 11’lik Zam Kabul Edilemez!
Yapılan zam oranının çok düşük olduğunu ve bu zam oranını da Mart ayında alacaklarını belirten işçiler, “Yapılan zam çok düşük kalmıştır. Yüzde 11’lik bir zammın kabul edilecek bir tarafı yoktur. Trendyol’un büyümesine karşılık bizim aldığımız bir şey yok. Bize bu zam oranını 25 gün sonra açıkladılar. Biz eylemimizi 2 gün olarak karar almıştık ama haklarımızı alana kadar dağıtım gerçekleştirmeyeceğiz. En az yüzde 50 oranında zam istiyoruz. Arkadaşlarımıza yapılan mobbingi kabul etmiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın hepsinin Bağkur ve vergi borçları var. Biz iyileştirme bekliyoruz. Verilen zam oranı gülünç bir rakam. Bizim en büyük sıkıntımız ücretler. Bu sorun düzelene kadar kontak açmıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasının ardından işçiler, bağlı bulundukları bölgelere olaysız bir şekilde dağıldılar.

Eylemler Sonrası %39 Zam Yapıldı
Maaşlarına yapılan yüzde 11'lik zammı protesto etmek için tüm Türkiyede olduğu gibi Çorlu’da da kontak kapatma eylemlerine başlayan Trendyol Express çalışanlarının eylemleri sonuç verdi. Sözleşmeli teslimatçıların maaşlarına yüzde 39 zam yapıldı ve aylık toplam hak edişlerinin 12 bin 500 TL + KDV olacağı belirtildi. Trendyol’dan yapılan açıklamada, “2022 içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hak edişinin aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olması, iş ortaklarımızın da beklentilerini karşılar şekilde, garanti altına alınmıştır. Mevcut iddialarda ise, sadece ‘iş ortağı destek paketlerinde geçerli olan hizmet bedeli artış oranı ön plana çıkarılmıştır. Tek başına bu oran üzerinden değerlendirme yapmak eksik ve yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Trendyol tüm iş ortaklarının memnuniyetini her şeyin önüne koyan bir şirkettir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.