• Pakop İçin 12 Belediye Başkanı Bir Arada  “Sürecin Takipçisi Olacağız”
  • Pakop İçin 12 Belediye Başkanı Bir Arada  “Sürecin Takipçisi Olacağız”
  • Pakop İçin 12 Belediye Başkanı Bir Arada  “Sürecin Takipçisi Olacağız”
  • Pakop İçin 12 Belediye Başkanı Bir Arada  “Sürecin Takipçisi Olacağız”
  • Pakop İçin 12 Belediye Başkanı Bir Arada  “Sürecin Takipçisi Olacağız”
Çorlu Güncel

Pakop İçin 12 Belediye Başkanı Bir Arada “Sürecin Takipçisi Olacağız”

  • 25 Ocak 2022
  • 1053 Kez Okundu

Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılması için çevre planı değişikliğine onay verilmesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Tekirdağ’da 12 Belediye Başkanı bir araya gelerek gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldı.

Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi sınırları içinde yapılması planlanan PAKOP Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Çevre Düzeni Planlarının 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı ile 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda OSB olarak gösterilmesine yönelik düzenleme, 2 Aralık 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Hizmet Binasında ve resmi web sitesinde 30 (otuz) gün süre ile askıya çıkarılmıştı. Askıya çıkan Çevre Düzeni Planı’na itirazlar çığ gibi yükselirken, Tekirdağ’daki 12 Belediye Başkanı PAKOP’un kurulacağı alanda ortak basın açıklaması düzenledi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş,  Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı  Hikmet Ata, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Urdakul ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da aralarında olduğu 12 Belediye Başkanı adına açıklama yapan Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel, “Biz 12 belediye başkanı olarak neden bugün buradayız. Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz ki İl genelindeki 12 Belediye Başkanı olarak sanayicimizin, yatırımcımızın, havamıza, suyumuza, toprağımıza, sahip çıkmak kaydı ile her türlü yatırımın ve yatırımcının yanındayız. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bugün burayı gelmemizin aslı sebebi olan 14 Nisan 2021 Büyükşehir Belediye Meclisimizin, Tüm Meclis Üyelerimizin oy birliği ile aldığı ve Ergene Havza Koruma Eylem Planı’nın ana kararları ile örtüşen eldeki verilerimize göre Ergene’mizde yeni Organize Sanayi Bölgesi’ne ihtiyacının olmadığı hususunu hiçbir siyasi reflekse girmeden bilgilendirmek için buradayız.”dedi.

OSB’LERİMİZİN DOLULUK ORANI ORTALAMA %50’DİR!

Açıklamalarını sürdüren Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene ilçemizde mevcutta 4 adet OSB bulunmaktadır. OSB’lerimizin doluluk oranı ortalama %50’dir. Mevcut kurulmak istenen OSB’deki yatırımcılarımız, %50 doluluk oranı olan herhangi bir OSB’mizde az önce belirttiğim gibi havamızı, suyumuzu, toprağımızı, koruyacak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü yatırımı yapabilir. Biz 12 Belediye Başkanı olarak bu yatırımları ve yatırımcıyı destekleriz, sonuç olarak hali hazırda devam eden mahkeme süreçlerinin hep birlikte takipçisi olacağız. Bu konuda Belediye Başkanı olarak hemşerilerimize, doğamıza, üzerimizdeki sorumluluğu birinci bir şekilde hareket etmeye devam edeceğiz. Basın açıklamamıza katılan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ!
Düzenlenen basın açıklamasının ardından alanda bulunan basın mensuplarına konuşan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Hemşerilerimize, doğamıza yönelik sorumluluğumuzun farkındayız. Süreçleri beraberce takip edeceğiz. İnşallah yatırım adresinin değiştirilmesine vesile olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.


ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı açıklamada “Burası 2 bin 500 dönüme yakın verimli tarım arazisine sahip. Yakın olan OSB’ler var. PAKOP, oralara da kurulabilir. Bu tesisinin buraya kurulmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.