• Tren Kazasında 9'Ncu Duruşma Gerçekleşti
  • Tren Kazasında 9'Ncu Duruşma Gerçekleşti
  • Tren Kazasında 9'Ncu Duruşma Gerçekleşti
  • Tren Kazasında 9'Ncu Duruşma Gerçekleşti
Çorlu Güncel

Tren Kazasında 9'Ncu Duruşma Gerçekleşti

  • 25 Ocak 2022
  • 684 Kez Okundu

Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 340 kişinin yaralandığı tren kazasında 4 kamu çalışanın yargılandığı davanın 9. duruşma görülmeye başlandı.

 

 

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda devam edilen duruşmaya, tutuksuz sanıklar, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı. Duruşma öncesi Santral Işıklar mevkisinde toplanan grup, ellerindeki dövizlerle slogan atarak Çorlu Halk Eğitim Merkezi önüne geldi. Ölenlerin yakınların Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de destek verdi. Duruşma salonu önünde elinde TCDD Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun, TCDD 1. Bölge Bakım Sorumlusu Mümin Karasu’nun fotoğraflarının olduğu dövizi taşıyan kazada 14 yaşındaki kızını, 2 kız kardeşini ve 5 aylık yeğenini kaybeden Zeliha Güvenç Bilgin, “Ben evladım Bihter’i kardeşlerim Derya, Emel’i yeğenim Beren’i belki onları ihmallere kurban verdim ama bu adalete onları kurban vermeyeceğim. Adaletlerini sonuna kadar arayacağım. Kimse korunmayacak, gerçek sorumlular yargılanacak. Bunlar gelecek, kimse korunmayacak. Adalet yerini bulacak. Adalet rayların altından çıkacak. Kimse susturamayacak ”dedi.

DURUŞMASINA HAVA MUHALEFETİ ENGELİ

Tren kazasıyla ilgili açılan davanın 9. duruşmasına İstanbul’daki hava muhalefeti nedeniyle avukatlar gelemeyince 25 Mayıs 2022 tarihine ertelendi. Sarılar Mahallesinde meydana gelen tren kazasıyla ilgili açılan davanın 9. duruşmasına İstanbul’daki hava muhalefeti nedeniyle avukatlar gelemedi. Ailelerin büyük bölümünün de katılamadığı duruşma, 25 Mayıs 2022’ye alındı. Mahkeme heyeti, ayrıca dosyadaki eksik evrakın beklenmesine karar verdi.

ADALET YİNE ÖTELENDİ!
Duruşmaya katılan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, duruşmanın ertelenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Çorlu Tren Katliamı’nın Halk Eğitim Merkezi’ndeki 9. duruşması, bugün 25 Mayıs 2022 saat 09.30’a ertelendi. Her ne pahasına olursa olsun, her ne yaparlarsa yapsınlar, 25 canımızın hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Onlar duruşmaları öteleseler de biz adalet talebimizi ötelemelerine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.