• Plastik Osb'ye Karşı Büyük Buluşma Yarın!
  • Plastik Osb'ye Karşı Büyük Buluşma Yarın!
  • Plastik Osb'ye Karşı Büyük Buluşma Yarın!
Ergene

Plastik Osb'ye Karşı Büyük Buluşma Yarın!

  • 22 Ocak 2022
  • 1273 Kez Okundu

Ergene İlçesi Karamehmet Mahallesi’nde yaklaşık 3 milyon metrekare üzerine kurulacak olan Pakop Plastik OSB’ye karşı belediyeler, odalar ve STK’lar harekete geçti.

Onlarca kurumun bir araya geldiği büyük buluşma Karamehmet Mahallesi Avrupa Serbest Bölgesi’nin yanındaki Pakop Plastik OSB’nin kurulacağı alanda yapılacak. 25 Ocak Salı (yarın) saat 14:00’da gerçekleştirilecek büyük buluşmada Pakop Plastik Organize Sanayi’ye karşı basın açıklaması yapılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Ergene Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi, Saray Belediyesi, Muratlı Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda STK ve oda basın açıklamasına katılacak. 
MİLYONLARCA METREKARELİK TARIM TOPRAĞI YOK OLMAK ÜZERE!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın "CED Olumlu" kararı verdiği Plastik OSB projesi için Trakya Platformu-TMMOB, Ergene Belediyesi, T.C. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ÇED Olumlu kararının iptali için dava açtı. Bu süreç yürürken 2 Aralık 2021 tarihinde yine T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1/100.000 ve 1/25.000 ölçekli planlarda değişikliği askıya çıkardı. Trakya Platformu-TMMOB, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ergene Kent Konseyi, Ergene Belediyesi, Trakya Çevre Gönüllüleri Derneği, Çorlu Kent Konseyi, Çorlu Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi, , bölgedeki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar süresi içerisinde plana itiraz etti. 31 Aralık 2021 itibariyle askıdan inen plan değişikliği ile ilgili itirazlar dikkate alınmaz ise bir dava da plan değişiklikleri için açılması planlanıyor. 
BASIN AÇIKLAMASINA TÜM VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ 
Planlanan OSB alanında belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hazırladığı basın açıklaması yapılacakla. Yaşadığı yerin havasını suyunu toprağını korumak için yapılacak olan basın açıklaması 25 Ocak Salı (yarın) saat 14:00’da Ergene İlçesi Karamehmet Mahallesi Avrupa Serbest Bölgesi’nin yanında yapılacak. Belediyeler, STK’lar ve odalar tüm vatandaşları basın açıklamasına davet etti. 
İMDAT ŞAHİN