• Dünya Birincileri Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyaret Etti
Çorlu Güncel

Dünya Birincileri Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyaret Etti

  • 21 Ocak 2022
  • 762 Kez Okundu

Kanada’da düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında ikinci kez dünya birincisi olan öğrenciler, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Kanada merkezli olarak düzenlenen ve İngilizce olarak 12-13 Ocak tarihlerinde 3. aşaması gerçekleştirilen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması  5-6 Sınıflar kategorisinde Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi  öğrencileri Ali Deniz Yücel  ile Ayşegül Erdoğan tüm soruları doğru cevaplayarak yeniden dünya birinciliği elde etmişlerdir.  İkinci kez birinci olmanın verdiği gururunu yaşadıklarını belirten Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi danışman öğretmeni Burcu Çalışkan Karakulak diğer aşamalarda da büyük başarı kazanmak istediklerini ve isimlerini duyurmak istediklerini belirtti.
Uluslararası Caribou Matematik Yarışması 5-6. sınıflar kategorisinde ikinci kez dünya birincisi olan Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Ali Deniz Yücel ve Ayşegül Erdoğan, Danışman Öğretmenleri Burcu Çalışkan Karakulak, BİLSEM Müdür Yardımcısı Bülent Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Erdoğan, Rusya merkezli bir diğer yarışma olan Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda (URFODU) ilk etaptan 100 tam puan alarak finale kalmaya hak kazanan öğrenciler Ali Deniz Yücel ve Ayşegül Erdoğan’ı başarılarından dolayı tebrik ederek, kendilerine belge ve hediye takdiminde bulundu.
İMDAT ŞAHİN