• İtirazların Olduğu Çöp Tesisi Çalışmaya Başladı!
  • İtirazların Olduğu Çöp Tesisi Çalışmaya Başladı!
  • İtirazların Olduğu Çöp Tesisi Çalışmaya Başladı!
  • İtirazların Olduğu Çöp Tesisi Çalışmaya Başladı!
  • İtirazların Olduğu Çöp Tesisi Çalışmaya Başladı!
  • İtirazların Olduğu Çöp Tesisi Çalışmaya Başladı!
Çorlu Güncel

İtirazların Olduğu Çöp Tesisi Çalışmaya Başladı!

  • 18 Ocak 2022
  • 1793 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’nun Karatepe Bölgesi’ne yapılan Çorlu Karatepe Katı Atık Entegre Tesisi Ocak Ayı’nın başından itibaren tarım alanlarının ortasında çalışmaya başladı.

Günlük 1286 ton kapasiteli olan Çorlu Karatepe Katı Atık Entegre Tesisi 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle çalışmaya başladı. Çorlu Karatepe Bölgesi’ne kurulan Katı Atık Entegre Tesis büyük itirazlara neden olmuştu. Tarım arazilerinin ortasında 2’inci kurulan Katı Atık Entegre Tesisi yerleşim alanlarına yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in itirazları sonrasında Çorlu’ya getirilen Katı Atık Entegre Tesisi şu anda belediyelerin çöplerini almaya başladı. 
BELEDİYELER ÇÖPLERİ BOŞALTMAYA BAŞLADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu Karatepe Bölgesi’ne kurulan Katı Atık Entegre Tesisi çöp almaya başladı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Çorlu Karatepe Katı atık Entegre Tesisi yarı kapasiteli olarak çalışmaya başladı. Sadece çöpleri alan ve şu an için gaza dönüştürülmeyen tesiste Marmara Ereğlisi Belediyesi, Ergene Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi çöplerini tesise boşaltıyor. Daha sonra Kapaklı Belediyesi’nin ve Saray Belediyesi çöplerinin de bu tesise getirilmesi bekleniyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Entegre Tesisi olarak iki bölgeyi belirlemişti. Bunlardan birisi Süleymanpaşa diğeri ise Çorlu olarak belirlendi. Çorlu’daki entegre tesis faaliyete geçerek çalışmalarına başladı. 
BİR TARAFTA TARIM, BİR TARAFTA ÇÖP TESİSLERİ
Çorlu Karatepe Bölgesi’nin hemen dibinde bir tarafta tarım yapılırken bir tarafta da iki tane çöp tesisinin bulunması tepkilere neden oluyor. Tarım arazilerinin ortasında kurulan çöp tesislerinin tarımı olumsuz etkilediğini belirten çiftçiler şimdiden kara kara düşünüyor. Ekolojik Enerji Çorlu Entegre Atık Yönetimi Tesisi ve Çorlu Karatepe Katı Atık Entegre Tesisinin bulunduğu Karatepe Bölgesi’nde bir taraftan da tarım yapılmaya devam ediyor. 
YERLEŞİM YERLERİNİN HEMEN DİBİNDE 
Çorlu Karatepe Bölgesi’ne kurulan Katı Atık Entegre Tesisinin yerleşim yerlerine de çok yakın olması tepkilere neden olmuştu. Çöplerin gaza dönüşeceği tesisin yerleşim yerlerine çok yakın olması endişeye sebebiyet veriyor. İmara açık noktalarda iki tane çöp tesisinin olması tepki çekerken vatandaşlar maalesef tepkilerin dikkate alınmadığını dile getirdi. 
GÜNLÜK ÇÖP KAPASİTESİ 1286 TON OLACAK 
Çorlu Karatepe Bölgesi’ne kurulan Katı Atık Entegre Tesisinin kapasitesi günlük 1286 ton alarak belirlendi. Geçtiğimiz 2021 yılının Haziran Ayı’nda yapılan ÇED Değerlendirme toplantısında Çorlulu vatandaşlar, Çorlu Belediyesi, Çorlu’daki odalar ve STK’lar Katı Atık Entegre Tesisine itirazlarda bulunmuşlardı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in itirazı sonucu Çorlu’ya getirilen tesisin kapasitesine karşı çıkan Çorlulu vatandaşlar büyükşehir belediyesini sert dille eleştirmişti. İtirazlara aldırış edilmeden kurulan tesis tek bant olarak çöp ayrıştırma işlemlerine başladı. 
İTİRAZLAR NEDEN DİKKATE ALINMIYOR?
Çorlu Karatepe Bölgesi’ne kurulan Katı Atık Entegre Tesisi için itirazlar olurken vatandaşlar sürecin tamamlanıp tamamlanmadığını sordu. İtirazda bulunan kurumların yeniden bilirkişi raporlarının hazırlanıp hazırlanmadığı merak konusu olurken tesisin çalışması tepkilere neden oldu. Çorlu’ya 1286 ton kapasiteli çöp tesisinin kurulmasına karşı çıkan kurumlar süreci mahkemeye taşımıştı. Sürecin tamamlanıp tamamlanmadığını soran vatandaşlar, “O bölgede şu an da iki tane çöp tesisi oldu, o bölge aynı zamanda tarımın yapıldığı bölge, yerleşim yerlerine çok yakın, itirazlar oldu ama maalesef dikkate alınmadığı gözüküyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN