• Uluslararası Erasmus Projesi Çorlu'da Yapıldı
  • Uluslararası Erasmus Projesi Çorlu'da Yapıldı
  • Uluslararası Erasmus Projesi Çorlu'da Yapıldı
  • Uluslararası Erasmus Projesi Çorlu'da Yapıldı
  • Uluslararası Erasmus Projesi Çorlu'da Yapıldı
Çorlu Güncel

Uluslararası Erasmus Projesi Çorlu'da Yapıldı

  • 15 Ocak 2022
  • 1030 Kez Okundu

Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi’nin Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya olmak üzere 5 okuldan 5 okul ortaklığında yaptığı erasmus projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler Çorlu’ya geldi.

Çorlu’nun başarılı okullarından Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi'nin Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya olmak üzere 5 ülkeden 5 okul ortaklığında yaptığı "Innovate Sustain Preserve Intangible Roots In Europe (INSPIRE)" adlı Erasmus KA2 projesinin ülkemizde yapılan proje çalışmaları için yurt dışındaki ortak okulların öğretmen ve öğrencileri Çorlu'ya geldiler. Yurt dışından şehrimize gelen öğretmen ve öğrenciler Çorlu’yu gezdi, başta Atatürk Evi olmak üzere Balmumu Müzesi’de ziyaret edildi.
MİSAFİRLERİMİZ ÇORLU’YU GEZDİ
Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesi müdürü İlker Koşum gazetemize yaptığı açıklamada "Okulumuzun bugüne kadar yaptığı 5 Erasmus projesinden biri olan projemiz kapsamında yurt dışından gelen misafirlerimiz ve okulumuz öğrencilerinin katılımı ile proje faaliyetlerimizi 10-14 Ocak 2022 tarihleri arasında yaparak başarıyla tamamladık. Projemiz amacı Avrupa ortak kültür mirası ile paydaş ülkelerin kültür öğeleri tanıtmak ve uluslararası hâle getirmek. Bu amaçla okulumuzda ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde atölye çalışmaları, sunumlar ve sergiler yapıldı. Ayrıca misafirlerimize ilçemizi gezdirerek tanıttık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müzü ziyaret ettik” dedi. 
SÜREÇ İÇERİSİNDE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR VE DOSTLUKLAR KURULDU
Konuşmasını sürdüren İlker Koşum, “Bunun yanı sıra İstanbul gezisi yaparak yurt dışından gelen paydaşlarımıza Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi ülkemizin önemi tarihî ve kültürel yerlerinin de tanıtımını yaptık. Süreç içerisinde çok güzel çalışmalar yapıldı, güzel dostluklar kuruldu.  Bu yapılan projenin 3. hareketliliğiydi. İnşallah önümüzdeki aylarda İtalya ve Portekiz'de yapılacak proje çalışmalarına öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte katılacağız. Böylelikle projemiz amacına uygun olarak tamamlamış olacak. Proje sonunda üretilen bilgi, belge ve görseller ile bir e-book dijital içeriği de ortaya çıkaracağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN